Marvin Bok oogde na het met 1-0 verloren bekerduel tegen Rijnsburgse Boys nog opmerkelijk fris. ‘We konden het goed bijbenen,’ aldus de Roodenburg-aanvoerder, die stelde dat hij zich zaterdagmiddag opperbest had gemaakt.

De Leidse derdeklasser toonde zich lange tijd de evenknie van de  hoofdklasser uit Rijnsburg die toch met groot deel van de A-selectie aantrad. Bij geelzwarten was Peter Freke er niet bij, evenals de geblesseerden Dennis Groot, Menno van Roosmalen en André van Egmond. Trainer Nick Oosterlee hield bovendien de basisspelers Richal Leitoe en Joost Koelman op de bank, maar verder speelde Rijnsburgse Boys met een alleszins acceptabel elftal. Natuurlijk had Roodenburg-trainer Marcel van den Burg wijselijk wat verdedigende zekerheden ingebouwd. Zodra Rijnsburgse Boys in balbezit kwam trok vrijwel zijn gehele elftal zich terug op eigen helft, bevreesd als het mocht zijn voor de imposante aanvalskracht van de hoofdklasser. Maar als het even kon zocht Roodenburg de aanval, zij het vooral in de aanvangfase met de nodige voorzichtigheid.

Bok en Peter van der Tuin golden als balvaste aanspeelpunten en het Leidse duo gaf de Boys behoorlijk partij, met name als ook Robin Ravensbergen zich op de linkerkant met het spel bemoeide. Jos van Beuningen kwam soms andere en voeten te kort om de Leidse lastpost af te stoppen. In de tweede helft had de wat te makkelijk leidende arbiter Van den Berg Ravensbergen op best een strafschop mogen geven. De Leidenaar weigerde echter zich te laten vallen en bleef in balbezit. Aan de andere kant van het veld had Martin Verkuylen het tegen Jelle Bouma een stuk moeilijker. De rechterspits van Roodenburg kwam bijna niet tot een gevaarlijke actie. In de eerste helft knalde Ravensbergen – overigens op een voorzet van Verkuylen – in één beweging de bal schitterend op de lat. Rijnsburgse Boys kon daar lange tijd niets tegenoverstellen.

Pas laat in de eerste helft miste nota bene verdediger Bennie van Noord het Leidse doel op een haar na. De bezoekers maakten wel het meeste aanspraak op balbezit, maar veel deden zij daar niet mee. Roodenburg kreeg ook na rust de beste kansen en was het jammer dat een geslepen combinatie tussen Bok en Van der Tuin op het laatste moment strandde. Nadat Resham Sardar voor de geelzwarten een forse kans had gemist, viel vijf minuten voor het eindsignaal de beslissing. Toen mikte Dave Rijkaard de bal diagonaal langs de dappere Mario van der Pluijm en mag Rijnsburgse Boys verder bekeren.