Waar spelen de jeugdelftallen van de regioclubs? Onderstaand een overzicht van de klassen waarin de diverse teams speelden en hun klassering in seizoen 2010-2011.

[zl_tabs_reload label=”2″]
[zl_tabs_cell title=”A Junioren” ]

LANDELIJK

Eredivisie

In de eredivisie spelen 14 teams. Dit zijn , op Sparta Rotterdam na, allemaal clubs die ook in de “echte” eredivisie spelen. Opvallend is dat er clubs zijn die hun jeugteams gecombineerd hebben, zoals Feyenoord/Excelsior, Groningen/Cambuur, Heerenveen/Emmen, Vitesse/AGOVV en NEC/Oss. De jeugdteams van FC Twente, Heracles Almelo en Go Ahead Eagles spelen onder de gezamenlijke naam “VA Twente”.

Landskampioen 2010/11 is Ajax.

Eerste divisie

In de Eerste divisie spelen 12 teams, waaronder Quick Boys, dat in 2010/11 op de 8e plaats is geëindigd en zich daardoor heeft gehandhaafd. Er speelden slechts 2 andere amateurclubs in deze divisie, namelijk Argon en Alphense Boys; de Alphenaren zijn inmiddels na play-off- wedstrijden gedegradeerd.

Tweede Divisie

In de Tweede divisie (2x 12 clubs) vinden we één ploeg uit onze regio, namelijk UVS. Zij zijn als 7e geëindigd in afdeling A en hebben zich, met grote voorsprong op de onderste 3 ploegen, gemakkelijk gehandhaafd.

Derde Divisie

In de Derde Divisie A speelden de Rijnsburgse Boys. Hoewel de Rijnsburgers het hele seizoen tegen de degradatie moesten vechten liep het seizoen 2010/11 toch goed af, want op de laatste speeldag werkten zij zich op naar de 9e plaats en handhaafden zich daardoor.

Vierde Divisie

In de Vierde Divisie B werd Noordwijk 5e. De A2 van Quick Boys speelde ook “landelijk” maar de Katwijkers eindigden op de 11e plaats en moesten promotie/degradatiewedstrijden spelen om zich nog te redden, maar ze verloren van VSV uit Velsen.

REGIONAAL

Hoofdklasse

In Hoofdklasse D werd Katwijk kampioen en promoveert naar de landelijke 4e divisie. FC Lisse (3e plaats) mocht proberen dat ook te bereiken via de nacompetitie en heeft het inderdaad gehaald, door in de finale te winnen van VSV (dat dus eerder Quick Boys A2 had verslagen). Foreholte werd 6e en heeft zich gehandhaafd.

Eerste klasse

In afdeling 07 vinden we diverse clubs uit onze regio. SJC werd 2e, Ter Leede 3e, Voorschoten’97 4e, VVSB 5e, UVS A2 6e en Meerburg 11e.

Tweede klasse

DOCOS werd kampioen in afdeling 01 en promoveert naar de eerste klasse. In deze afdeling vinden we verder o.a. Valken’68, FC Rijnvogels, UDO, Oegstgeest en Van Nispen.

In afdeling 02 speelden o.a. ASC, GHC, Leiden, Lugdunum, Roodenburg, RCL, SJZ en ROAC’79.

In zowel afdeling 01 als 02 spelen ook een aantal tweede elftallen.

Derde klasse en lager

In de derde klasse vinden we o.a. Warmunda, Bernardus, Hazerswoudse Boys en Stompwijk.

In de vierde klasse speelt Kagia.

Géén A-junioren hebben Leidsche Boys, Boshuizen, Football Factory, LSVV, FC Rijnland, Teylingen, SVOW en GWS.[/zl_tabs_cell]

[zl_tabs_cell title=”B Junioren” ]

Het gaat hier om de groep spelers onder de 17 jaar. De wedstrijden duren 2 x 40 minuten.

LANDELIJK

Eredivisie

Ook de B-junioren kennen een eredivisie, in dit geval van slechts 12 teams. Kampioen 2010/11 is Feyenoord/Excelsior. De bekerfinale tussen Feyenoord/Excelsior en Ajax is niet gespeeld omdat de KNVB geen terrein kon vinden waar deze finale georganiseerd kon worden.

Eerste divisie

In de Eerste Divisie (2 afdelingen van 12) spelen geen teams uit onze regio.

Tweede Divisie

Er zijn 4 afdelingen van ieder 12 clubs. In de Tweede Divisie A eindigde Quick Boys na een spannend slot van de competitie op de 9e plaats, net genoeg om zich zonder nacompetitie te handhaven. In afdeling B werd UVS ook 9e, maar gezien de ruime voorsprong op de onderste 3 clubs was er bij UVS geen sprake van degradatiezorgen.

Derde Divisie

In de Derde Divisie A eindigde VVSB op de 9e plaats en handhaafde zich daarmee in de landelijke competitie.

REGIONAAL

Hoofdklasse

In Hoofdklasse D eindigde Rijnsburgse Boys op de 3e plaats en mocht in de nacompetitie proberen om een plek in de Derde Divisie te veroveren. Inmiddels zijn de Rijnsburgers daarin geslaagd door in de finale te winnen van BVCB uit Bergschenhoek. Foreholte (6e) en FC Lisse (9e) handhaafden zich. DOCOS (12e) degradeerde na een beslissingswedstrijd tegen Alphense Boys B2 en gaat dus na één jaar weer terug naar de Eerste klasse.

Eerste klasse

In de Eerste klasse 07 werd DOSR kampioen. RCL werd 2e en mocht proberen via de nacompetitie promotie af te dwingen, maar dat is niet gelukt. Verder vinden we in deze klasse Voorschoten’97 (5e), Katwijk (6e), Noordwijk (7e) en ASC (8e). Op de laatste 2 plaatsen eindigden de degradanten Quick Boys B2 en FC Rijnvogels, dat na één jaar dus weer terug gaat naar de Tweede klasse.

Tweede klasse

In afdeling A vinden we o.a. Oegstgeest, UDO, Valken’68, Kagia, SJC en Ter Leede.

In afdeling B vinden we o.a. GHC, Lugdunum, Meerburg, SJZ en Hazerswoudse Boys.

In beide afdelingen spelen ook een aantal reserveteams.

Derde klasse en lager

In de Derde klasse spelen o.a. Teylingen en Bernardus.

In de Vierde klasse GOL Sport , Warmunda, Stompwijk en ROAC’79.

In de Vijfde klasse Van Nispen.

Géén B-junioren hebben: Leiden, Leidsche Boys, Boshuizen, FC Rijnland, Roodenburg, Football Factory, LSVV’70, SVOW en GWS. [/zl_tabs_cell]

[zl_tabs_cell title=”C Junioren” ]

Het gaat hier om de groep spelers onder de 15 jaar. De wedstrijden duren 2 x 35 minuten.

LANDELIJK

Eerste divisie

In de C-junioren is dit het hoogst bereikbare want er is hier geen Eredivisie. Er zijn 2 Eerste Divisies van ieder 12 clubs, hierbij zijn geen amateurclubs. In afdeling A is Sparta Rotterdam kampioen. De Rotterdammers verloren de finale in de strijd om het kampioenschap van Nederland met 2-1 van de kampioen van de Eerste Divisie B, Heerenveen/Emmen.

Voor de C2-teams van de profclubs (bestaande uit eerstejaars C-spelers) wordt een aparte competitie georganiseerd. Kampioen van Nederland werd ADO Den Haag C2.

Tweede Divisie

Hierin speelden in 2010/11 geen teams uit onze regio.

Derde Divisie

In de Derde Divisie B is UVS met grote overmacht kampioen geworden en promoveert naar de Tweede Divisie. Quick Boys eindigde op de 8e plaats en handhaaft zich.

REGIONAAL

Hoofdklasse

In Hoofdklasse D eindigde Voorschoten’97 als 2e, RCL als 3e, Rijnsburgse Boys als 4e, VVSB als 5e, Katwijk als 7e en DOCOS als 8e. Noordwijk werd 11e en degradeert.

Eerste klasse

In afdeling 07 werd ASC 2e, FC Lisse 4e, SJC 6e, DOSR 7e en Foreholte 8e. GHC werd 12e en degradeert.

UVS C2 werd ingedeeld in de “Goudse” Eerste klasse en eindigde op de 8e plaats.

Tweede klasse

In afdeling A vinden we o.a. Meerburg, Bernardus, Hazerswoudse Boys en SJZ.

In afdeling B speelden Oegstgeest, UDO, Valken’68, FC Rijnvogels en Ter Leede.

In beide afdelingen spelen ook een aantal reserveteams.

Derde klasse en lager

In de Derde klasse spelen o.a. Leiden, Lugdunum, Roodenburg, Warmunda, Kagia en ROAC’79.

In de Vijfde klasse: Van Nispen

In de Zesde klasse: Stompwijk, Teylingen en GOL Sport.

Géén C-junioren hebben: Leidsche Boys, Boshuizen, FC Rijnland, Football Factory, LSVV’70, SVOW en GWS.[/zl_tabs_cell]

[zl_tabs_cell title=”D Pupillen” ]

Het gaat hier om de groep spelers onder de 13 jaar. Vanaf de D-leeftijdsgroep spreekt de KNVB niet meer van “junioren” maar van “pupillen”. De wedstrijden duren 2 x 30 minuten.

LANDELIJK

Eerste divisie (er is, net als bij de C-junioren) geen Eredivisie.

Er spelen een paar amateurclubs in de Eerste Divisie, maar daarbij zijn geen clubs uit onze regio. Kampioen in afdeling A is Ajax.

Tweede Divisie

In de Tweede Divisie B is UVS op de 6e plaats geëindigd. Voorschoten’97 werd 10e.

REGIONAAL

Hoofdklasse

In Hoofdklasse D werd de D2 van ADO Den Haag kampioen. Quick Boys eindigde als 2e, Ter Leede als 3e, VVSB als 5e en SJC als 6e. Op de 11e en 12e plaats eindigden Noordwijk en RCL, die dus degraderen.

Eerste klasse

De spannende competitie in afdeling A eindigde met het kampioenschap voor Soccer Boys uit Bleiswijk. Meerburg, FC Lisse, Rijnsburgse Boys en DOCOS  grepen daar net naast.  In de middenmoot eindigden Quick Boys D2  6e , Foreholte 7e , DOSR 8e  en UVS D2 9e;  onderin ASC 10e , Katwijk 11e en VVSB D2 werd laatste.

Tweede klasse

In afdeling A spelen o.a. Oegstgeest, UDO en Valken’68.

In  afdeling B spelen o.a. Hazerswoudse Boys en SJZ.

In beide afdelingen spelen ook een aantal reserveteams.

Derde klasse en lager

In de Derde klasse spelen o.a. Leiden, Lugdunum, Roodenburg, Teylingen (kampioen), Warmunda en Kagia.

In de Vierde klasse o.a.: Bernardus, Stompwijk, ROAC’79 en Van Nispen.

In de Zevende klasse: GOL Sport

Géën D-elftallen hebben: Leidsche Boys, Boshuizen, FC Rijnland, Football Factory, LSVV’70, SVOW en GWS.[/zl_tabs_cell]

[zl_tabs_cell title=”E Pupillen” ]

Het gaat hier om de groep spelers onder de 11 jaar. Vanaf de E-leeftijdsgroep zijn de regels aangepast. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld op een half veld, zonder buitenspelregel. De wedstrijden duren 2 x 25 minuten.

Er is géén landelijke, maar alleen een regionale competitie.

Een paar grote clubs uit onze regio (UVS, Quick Boys en Voorschoten ’97) hebben de beste E-spelers doorgeschoven naar een zogenaamde “E-top”, een team dat in een (lage) D-klasse uitkomt waardoor de spelers al kunnen wennen aan het grote veld, 11 tegen 11 en de buitenspelregel.

REGIONAAL

Hoofdklasse

In de  Hoofdklasse (12 clubs), waarin Quick Den Haag kampioen werd,  spelen Rijnsburgse Boys (5e), Ter Leede (7e) en VVSB (10e).

Eerste klasse

In de eerste klasse eindigden RCL en Noordwijk gelijk bovenaan, maar RCL had een beter doelsaldo. FC Lisse werd met één punt achterstand 3e. Katwijk werd 4e, ASC 5e, Foreholte 6e, SJZ 7e, DOCOS 8e, SJC 9e, GHC 11e en Meerburg 12e.

Tweede klasse

In de tweede klasse spelen Oegstgeest, UDO, Warmunda, Teylingen, FC Rijnvogels en Kagia.

Lagere klassen

In de vierde klasse spelen: Lugdunum, Roodenburg, Valken’68 en Van Nispen.

In de vijfde klasse: ROAC’79 en SVOW.

In de zesde klasse: GOL Sport

In de zevende klasse:  Boshuizen

In de achtste klasse:  Leiden

Géén E-teams hebben: Leidsche Boys, FC Rijnland, Football Factory, LSVV ’70 en GWS.[/zl_tabs_cell]
[/zl_tabs_reload]