hemdvanhetlijf

In deze rubriek zetten wij de schijnwerpers op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen zo nu en dan worden aangepast. In deze bijdrage is de keeper van Valken’68, Erwin van der Nagel, aan de beurt.

 

 HvHL Erwin van der Nagel Valken68

Erwin van der Nagel

Geboren op 16-09-1988 (23 jaar) in Valkenburg. Ik woon nog bij mijn ouders in Valkenburg. Ik heb 1 broer, die woont op zichzelf ook in Valkenburg. Ik heb dit jaar mijn studie ‘Sport en Bewegen’ afgerond en ben nu hard aan het zoeken naar een geschikte baan. In de tussentijd werk ik weer even bij mijn oude werkgever in de groente en fruit. Verder heb ik 5 jaar een relatie met mijn vriendin Laura. En we hebben thuis een Engelse Bulldog genaamd Jake.

Mijn positie nu binnen het elftal en voorheen gespeeld op andere posities

Ik ben de keeper van Valken’68 1.

Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal

Naast het voetbal in het 1e elftal ben ik ook assistent trainer van Valken’68 B1 samen met Johan Kerpershoek. En de tijd die ik over heb besteed ik samen met mijn vriendin. En ik mag graag een potje FIFA spelen met vrienden op de XBOX.

Hoe zag jouw voetballeven er tot nu toe uit in chronologische volgorde

Ik begon in de F4 bij Valken’68 als voetballer. In de F3 het seizoen erna raakte de keeper geblesseerd en ik was de langste van het elftal dus ja… ik mocht het gaan proberen.

Het jaar erna mocht ik direct door naar de E1 om vervolgens tot de C1 bij Valken’68 te blijven. Toen meldde vv Katwijk zich en die stap heb ik toen gemaakt. Daar heb ik alle jeugdselectie elftallen doorlopen om vervolgens op 17 jarige leeftijd naar de selectie te mogen gaan. Op 18 jarige leeftijd heb ik ook een paar weken bij de beloftes van ADO Den Haag stage mogen lopen onder de trainers Marco Gentile en keeperstrainer Rene Stam. Bij vv Katwijk heb ik het tot het eerste elftal geschopt, maar niet mijn uiteindelijke doorbraak gemaakt. Daarom heb ik 2 seizoenen terug besloten om ergens in een 1e elftal te gaan spelen en heb uiteindelijk voor Valken’68 gekozen.

Benoem je sterke en zwakke punten als doelman

Mijn sterke punten zijn: mijn coaching, reflexen en mijn trap. Ik moet nog werken aan mijn trap met mijn linkerbeen.

Zijn doelmannen bijzondere mensen

Nee hoor, misschien wel apart maar niet bijzonder.

Welke trainer is je het meest bijgebleven en waarom

Voor mij zijn het er 4. De eerste is Andries Wendt, hij heeft van ons echt een team gemaakt die voor elkaar wil werken en alles wil winnen. En hij heeft ook echt fantastische humor.

En als 2e is dat Johan Vogelaar bij vv Katwijk. Daar heb ik het meeste van geleerd. Als hij straks weer tijd heeft om bij een club te gaan trainen wordt dat gegarandeerd een succes.

En als 3e is dat mijn keeperstrainer op dit moment Marco Gerrits. Het klikte vanaf de eerste trainingsdag vorig seizoen en hij kan me veel bijleren. En als laatste Henny Lee die me op 18 jarige leeftijd liet debuteren in het eerste van vv Katwijk in de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Hele goeie trainer, ik heb heel veel van hem geleerd.

Waar heb je niets mee op binnen de voetballerij

Negatieve mensen! En trainers die bij elke fout van een speler, of bij elke beslissing van een scheidsrechter, meteen staan te gillen langs die lijn!

De beste elf spelers waarmee jij ooit speelde

Achterin: Patrick Koekebakker (Sterke rechtsback en een topgozer) Michiel van Dam (Keiharde, geweldige verdediger. Echt een winnaar! Snap niet dat hij niet bij een BVO speelt) Quincy van Ommeren (37 jaar en nog topfit. Heeft mij veel geholpen in mij jaren bij vv Katwijk. Fantastische speler). Jeroen Haasnoot (Speel nu 9 jaar met hem. Keiharde en goede linksback, en een goeie maat van me).

 

Op het middenveld: Marcel Huisman (Sterke middenvelder, kilometervreter en een echte winnaar) Ronald Kuijt (Topper, als hij niet zoveel last had van blessures had hij nu al jaren op hoog niveau gespeeld. Ben erg blij dat hij nu bij ons speelt. Goeie vriend van me!) Voorin de

 

Buitenspelers: Jerginhio Sahadewsing (Geweldige techniek, verschrikkelijke versnelling met- en zonder bal, het lijkt wel of zijn tegenstander stilstaat als hij een duel aangaat, en hij heeft fantastische trap met links en rechts.) Karim Hadji (Wat een voorzet, hij hoefde zijn man niet voorbij om de voorzet te geven. En een mooi persoon met geweldige humor en nooit te beroerd om iets te regelen).

 

Als diepe spits Artan Recica (Een winnaar, goalgetter, sterk aan de bal en is een hele goeie maat van me geworden). En als ‘valse spits’ Bob Koning (Sterk aan de bal, scoort veel, loopvermogen en een hele vriendelijke gozer. Hoop dat hij zijn niveau weer kan oppakken na zijn verschrikkelijke blessures. Een topper!)

Wat zijn je toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten

Binnen het voetbal hoop ik met Valken’68 zo hoog mogelijk te eindigen dit seizoen, met misschien een periodetitel. Ik heb het erg naar mijn zin bij deze club en zit er goed op mijn plek. Maar als de kans zich voordoet zou ik graag terugwillen naar een hoger niveau. Daarbuiten een leuke baan vinden, een huis kopen en een mooi gezin stichten!

Wat is de meest humoristische belevenis die je ooit meemaakte binnen het voetbal

Op de trainingskampen met vv Katwijk in Spanje, en vorig jaar met Valken’68 in Balk. Er gebeuren altijd de leukste en gekste dingen, maar de gouden regel is: wat daar gebeurt blijft daar! Dus sorry mensen.

Favoriete club binnen Nederland en buitenland en met welke amateurclub heb je het meeste op naast de club waar je nu voor speelt

In Nederland is dat Ajax, en in het buitenland volg ik graag de wedstrijden van Barcelona en Manchester United op tv(nu wat minder na van der Sar gestopt is). En ik volg de hoofd -en topklasse clubs hier uit de regio. (vv Katwijk, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, FC Rijnvogels en vv Noordwijk).

Wat vind je van leidenamateurvoetbal.nl

Geweldig. Ik volg het op de voet (ons hele team trouwens). Prachtig initiatief!

Met welke voetballer uit het betaalde voetbal zou je graag vergeleken willen worden

Ik wil mezelf nooit vergelijken met anderen. Dus dat doe ik nu ook maar niet.

Dat wil ik ooit nog wel eens doen

Naar Amerika gaan, dat ga ik ook nog zeker eens doen.

Ik word verschrikkelijk kwaad om

Mensen die elkaar achter elkaars rug om zwart maken.

Mijn jaargetijde en waarom

De zomer. Op vakantie gaan met mijn vriendin, lekker weertje en ‘s avonds voetballen met mijn teamgenoten.

Hoogtepunten in je leven

Dat moet nog komen, maar binnen het voetbal waren dat: Mijn debuut in vv Katwijk 1 en de wedstrijden met vv Katwijk tegen Manchester United(res) en Ajax. Tegen United kwamen we met 1-0 voor door een vrije trap van Richard Blonk, uiteindelijk verloren we met 1-4. Tegen Ajax boden we goed partij, maar verloren uiteindelijk met 0-2 (Sulejmani en Leonardo).

 

Met Valken’68 vorig seizoen in Balk tegen hoofdklasser PKC uit Groningen, waar we om het netjes te zeggen ‘niet fit’ (mede mogelijk gemaakt door Henk van der Nagel die de welkomstdrankjes voor de nieuwe spelers altijd zeer nauwkeurig weet uit te zoeken) op het veld verschenen, om ze uiteindelijk helemaal zoek te tikken en met 2-0 winnen. En natuurlijk het kampioenschap vorig jaar! Geweldig om mee te maken.

Dieptepunten in je leven

Dat moet ook nog komen maar binnen het voetbal was dat de wedstrijd tegen Capelle uit met vv Katwijk waar we 7-2 verloren. Een nachtmerrie voor elke jonge keeper. Door een blessure van mijn goede vriend Jim Nederhand kreeg ik weer een kans in de goal, tegen een in dat jaar fantastisch spelend Capelle. (ik geloof dat ze dat seizoen na 12 wedstrijden al op 36 punten stonden) Het liep helemaal verkeerd af. Na 2 minuten al een strafschop tegen en uit dode spelsituaties waren ze dodelijk met 5 spelers van ruim 1.95m dat jaar.

Logisch dat je als keeper na zo’n wedstrijd veel kritiek krijgt, maar ik vond zeker niet alles terecht. Het is jammer genoeg zo gelopen. Gelukkig heeft vv Katwijk de topklasse uiteindelijk gehaald, mede door een fantastische supportersschare die er elke wedstrijd bij is, maakt niet uit waar.

Levensmotto

Leef je leven want het kan zomaar voorbij zijn!

Dierenleed

Heel erg, ze moeten de daders hetzelfde aandoen als zij de dieren hebben aangedaan.

Kerst en Oud en Nieuw

Meestal een weekje op vakantie met de hele familie en schoonfamilie. Altijd gezellig!

Wat was dat een wereldgoal en waarom

EK 2008 Nederland – Italie de 3-0. Vrije trap Pirlo, de fantastische redding van van der Sar en uit de counter scoort Giovanni van Bronckhorst. Geweldig gevoel voor een keeper!

Drie bullebakken van de tv

Gordon, Barbie en Britt Dekker. (Bij die laatste 2 twijfel ik wel is of het geen act is!)

Andere sporten, om naar te kijken en te doen

Volleybal en basketbal. Heb ik met mijn studie veel gedaan, erg leuk om te spelen en om te bekijken !

Lekkerste gerechten

Een lekker kippetje met mijn maat Stephan Zwaan haha. En de biefstuk die mijn vader maakt op zaterdagavond is altijd goed te doen.

Grootste zorgen om

Gezondheid van mijn familie en vrienden.

Deze vijf mensen zou ik wel eens willen treffen

Edwin van der Sar, Iker Cassilas, Victor Valdes, Gianlucca Buffon en Petr Cech, om een dagje mee te trainen en te praten over het keepersvak.

Je all-time top 3 favoriete muzieknummers

Queen – Bohemian rhapsody
Direct – This is who we are
Simply RED – Holding back the years