hemdvanhetlijf

In deze rubriek zetten wij de schijnwerpers op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen zo nu en dan worden aangepast. In deze bijdrage is het keeper Mario van der Pluym van vv Leiden die het boekje open doet.

 

 

HvHL-vanderpluym

Naam: Mario van der Pluym

ik ben geboren in Leiden op 24-12-1982 (28) en speel nu sinds dit jaar bij vv Leiden na een paar mooie (kampioens)jaren bij Roodenburg. Ik heb mijn Havo gehaald, daarnaast boekhoudopleidingen PDB en MBA. Werk als Boekhoudkundig medewerker bij Kamsteeg Auto Plaza in Voorschoten (vw/audi dealer).

Op 14-07-2011 een kindje gekregen. Een jongetje Lenny Dean, helemaal top!

Mijn positie is altijd geweest: keepertje

Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal

Kan wel eerlijk zeggen dat ik buiten mijn gezin en voetbal weinig passies heb. Omdat ik daar geen tijd voor heb. Voetbal 5 dagen in de week (inclusief zaalvoetbal) en heb een seizoenskaart van Ajax.

Hoe zag jouw voetballeven er tot nu toe uit in chronologische volgorde

Heb je even? ik begon in de F bij LFC (nu Boshuizen), in de E ben ik naar Roodenburg gegaan tot in de B1, waar ik als 1e jaars C in de 2e divisie landelijke B jeugd speelde. Daar werd ik gescout voor Ado Den haag (zie bij dieptepunt hoe dat is afgelopen). Na dat jaar ben ik naar Quick Boys A1 gegaan, ik speelde daar met mijn beste maatje toen, Bennie van Fruchten (nu Rijnvogels). Na Quick Boys als 17- jarige gaan keepen bij Lugdunum zondag 1 (3e klasse), 2 jaar Roodenburg zondag (3e klas), 4 jaar Lugdunum zaterdag (3e klas), 3 jaar Roodenburg zaterdag (3e klas en vorig jaar 2e klas) Nu vanwege het zaalvoetbal naar vv Leiden gegaan aangezien ik maar 1 x kan trainen. In de zaal 7 jaar eerste divisie landelijk en dit jaar voor het eerst Eredivisie.

Benoem je sterke punten als voetballer

1 op 1 en mijn reflex aan de grond (echte zaalkeeper)

Benoem je zwakke punten als voetballer

Trap vanaf de grond en hoge ballen zijn niet mijn vak..

Welke trainer is je het meest bijgebleven en waarom

Eerlijk gezegd; de ene trainer heeft dit, de andere trainer dat. Vind het allerbelangrijkste dat een trainer vertrouwen geeft en niet loopt te schreeuwen langs de kant. Marcel van der Burg, Jeroen Brussee, Gerard Leygraaff (topzaalcoach)…allen trainers die mij altijd het volste vertrouwen hebben gegeven. Een keeper heeft wel eens een veer in zijn hol nodig. Het is best een eenzaam vak hoor en maak je een foutje dan heb jij het gedaan. Niet die middenvelder die 5x zijn man laat lopen.

Waar heb je niets mee op binnen de voetballerij

Wat Artan Recica eerder ook al aangaf : mensen langs de kant die alleen maar zeuren en ouwehoeren.

Hoe zou jouw elftal eruit zien als je een team mocht samenstellen met spelers waar je mee speelde of nu speelt.

VELD : 4-3-3 : ik op doel , Danny Sjaardema (Leiden), Robin van Vliet (Roodenburg/ Noordwijk), Patrick Heimans (Roodenburg), Jose Monfils (Roodenburg),Raymond van Es (UVS), Bennie van Fruchten (Rijnvogels), Zev Davidson (Quick) Marvin Bok (vv Leiden/Quick Boys) Martin van Eeuwijk (Katwijk) en Robin ravensbergen (Leiden)

Trainer Marcel van der Burg

ZAAL : Ploeg waarmee ik bij Bax-Zeefdrukkerij speelde, 3 jaar geleden.
Ik, Raymond van Es (UVS) , Mo Bougrine (nu trainer Foreholte) Eli Wattimury (Alphense Boys) en Martin van Eeuwijk (Katwijk). Martin is misschien wel de beste zaalvoetballer met wie ik ooit heb gespeeld.

Trainer Gerard Leygraaff.

Wat zijn je toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten

Bekijk het van jaar tot jaar. Mijn prioriteit ligt in de zaal. Speel daar op dit moment eredivisie en dat was mijn toekomstplan een aantal jaren geleden en die heb ik nu bereikt. Veldvoetbal moet hier misschien een keer door sneuvelen. Maar zo lang ik het beide kan combineren graag! Spelen in een vriendenteam (op veld) vind ik te vroeg. Maar 1 x trainen wordt niet overal geaccepteerd dus daar ben ik afhankelijk van. Buiten het voetbal zorgen voor een goede financiële situatie thuis en er voor Lenny zijn. Ook Lenny kan mijn toekomstplannen doen wijzigen.

Wat is de meest humoristische belevenis die je ooit meemaakte binnen het voetbal

Peter van der Tuin, ja dat was hilarisch. Peter werd door onze spits Marvin Bok gebeld. Marvin deed zich voor als iemand van het Leidsch Dagblad. Marvin wilde met Peter een interview (inclusief foto) in het Leids dagblad a.s. donderdag tijdens de training in presentatiepak.
Het hele elftal wist er al van en zagen hem aan komen lopen in zijn pak. Onze trainer bracht Peter naar het bestuurshok, want daar zou de journalist het gesprek met hem aangaan. Toen kwamen wij opeens binnen! Dat is echte voetbalhumor! Arme peter

Favoriete club binnen Nederland en buitenland en met welke amateurclub heb je het meeste op naast de club waar je nu voor speelt

Ajax en Barca.
Roodenburg en Lugdunum zijn toch wel mijn cluppies.

Wat vind je van leidenamateurvoetbal.nl

Ja super, in het zaalvoetbal zie je veel websites die dit ook doen. Is toch leuk om op maandag alles te lezen. Daarom vind ik ook dat er alles aan gedaan moet worden binnen Leiden om dit soort websites bestaande te houden!

Een leven zonder voetbal

Pfffff daar denk ik wel eens aan. Wat een kutleven….saai. En dan heb ik het vooral buiten het zelf doen. Dus op tv…wat saai als dat er niet zou zijn!

Voor het laatst gehuild

Pas geleden , mijn overgrootoma (99 jaar en 8 maanden) overleed.

Ik word verschrikkelijk kwaad om

Onrecht en liegen ! Bij Roodenburg is dat gebeurd met een trainer. Wees eerlijk en ga niet staan liegen. En mensen tegen elkaar opzetten. Verder vind ik Roodenburg een grandioze club, daar kom ik zeker terug in een vriendenteam.

Hoogtepunten in je leven

Kampioenschap vorig jaar in de zaal naar de eredivisie, kampioenschap met Roodenburg naar 3e en 2e klasse. De overgang naar ADO. Maar het allermooiste blijft mijn kind natuurlijk!

Dieptepunten in je leven

In de zomerstop voor het seizoen kreeg ik een ernstig ongeluk. Viel met mijn arm door het raam. 400 hechtingen, alles was doorgesneden tot aan het bot. Dus heb een half jaar niet kunnen keepen en dat net het jaar dat het moest gaan gebeuren.

Levensmotto

Zo lang het nog kan; VOETBALLEN!

Zeldzaam saai

Weken zonder voetbal!

Daar heb ik zo de pest aan

Trainers die afspraken niet nakomen en spelers tegen elkaar opzetten . Als je de naam noemt van die trainer gaan al mijn nekharen overeind staan…een regelrechte leugenaar! Toch iemand die vol trots zegt dat er nog maar 3 spelers van vorig jaar in staan. Terwijl de groep van vorig jaar Roodenburg wel van de 5e klasse naar de 2e klasse heeft geschopt. Ik vind dat veranderingen geleidelijk aan moet gaan. Niet zo resoluut als wat er nu is gebeurd.

Zo ziet doorgaans mijn weekend eruit

Vrijdagavond zalen overal in het land, zaterdag voetballen en zondag Ajax kijken en alle andere wedstrijden.

Politieke voorkeur en waarom

Geen echte voorkeur, het is het allemaal niet of net niet.

Mijn opstelling van Oranje

Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Emanuelson; Van Bommel, vd Vaart, Sneijder; Robben, Huntelaar, van Persie.

Onbedaarlijk lekker eten en mijn favoriete drankje

Smirnoff en Cranberry breezertje. Lekkerste eten is toch wel hutspot of macaroni op de manier hoe mijn moeder het vroeger maakte (ham en kaas).

Grootste zorgen om

mijn kind, in deze gekke wereld met veel narigheid

Nooit meer of juist zo weer doen/ meemaken

Een kleintje erbij over paar jaartjes.

Je all-time top 3 favoriete muzieknummers

Kan niet echt een top 3 kiezen aangezien ik heel wat muziek leuk vind. En muziek is komen en gaan. Top 3 nou ja deze dan maar 1.Eye of the tiger 2. River deep, Mountain high 3. Kiss from a Rose.