Een dag na de zesde competitienederlaag is Michael Halvemaan jarig. Reden om hem even te bellen en te feliciteren, maar ook te vragen hoe het toch kan dat Lugdunum zo ondermaats blijft presteren.

Een 1-4 nederlaag tegen SEV. Wat ging er zoal mis aan jullie kant?

,,Wat ging er niet mis, is de vraag. Afgelopen dinsdag oefenden we tegen RCL en liep het als een trein. Vier dagen later was daar niets, helemaal niets van terug te zien. Het ontbrak aan scherpte en vervullen de opgedragen taken niet. We hebben nu al diverse keren laten zien, helaas nog weinig in de competitie, dat we kunnen ballen. Zodra het om de knikkers gaat, geven we niet thuis. Bizar.”

Dat moet zo langzamerhand zwaar aan jullie gaan knagen. Hoe nu verder?

,,Het is frustrerend. Heel erg zelfs. We zijn louter tegen onszelf aan het ballen. Uit frustratie gingen we de lange bal spelen en dat heeft geen zin bij ons, want we hebben veel ‘kabouters’ lopen. Er zal vast een gesprek komen, want het gaat zo de verkeerde kant op. Maar wat heeft praten voor zin als de basale taken niet worden uitgevoerd? Dan heeft praten verder geen zin. Als iedereen daar nou eens mee begint dan zijn we al een stuk verder. Alles valt en staat met de organisatie.”

Denk je dat de trainer Lugdunum nog wel aan de praat krijgt?

,,Het bestuur staat achter de trainer en de spelersgroep. Niemand wil aansturen op een breuk. Het is complete onzin om een trainer aan de kant te zetten. De spelers moeten de hand in eigen boezem steken.”

Hoe verwerk je (bijna) wekelijks een nederlaag?

,,De sfeer is nog steeds goed bij Lugdunum. Natuurlijk kan het beter, maar dat is inherent aan het feit dat we weinig punten pakken. Als het wel draait, is het automatisch gezelliger. Dat is overal zo. Na de wedstrijd kruipt iedereen gewoon gezellig bij elkaar en praten we over de wedstrijd, maar ook over andere zaken. Wat heeft het voor zin om meteen naar huis te vluchten trouwens na een nederlaag? Dat lost niets op.”

Je gaf zelf al aan dat Lugdunum al wel leuk voetbal heeft laten zien. Waar is dat gebleven?

,,Tegen Roodenburg wonnen we bijvoorbeeld. En daar was niks aan gestolen. Ook tegen de reserves van RKAVV en dus tegen RCL. Dat lukt niet als er een baggerelftal staat. Feit blijft dat we veel te eenvoudig goals incasseren. Daardoor lopen we vrijwel elke week achter de feiten aan en daar word ik doodmoe van.”

De hoogste tijd voor de ommekeer. Zaterdag dan maar?

,,Als we het niveau weer gaan halen van de voorbereiding komt het op zeker goed. Natuurlijk moet het wel snel gebeuren, want de achterstand wordt enkel maar groter. We hadden ingezet om mee te doen om de titel. Dat kunnen we inmiddels wel vergeten, maar het Lugdunum uit de voorbereiding is in staat om een reeks neer te zetten en op te gaan voor een periodetitel. Zaterdag wacht Polanen. Een zware tegenstander, maar misschien is dat juist wel goed. Het is ook een voetballende ploeg en doorgaans doen wij het dan ook beter. Wij zijn niet goed bestand tegen ploegen die het hoofdzakelijk moeten hebben van schoppen.”

Heb je het ondanks de zware fase nog wel naar je zin bij Lugdunum?

,,Ja hoor. De sfeer is, zoals gezegd, nog steeds okay. Ik heb verder niks te klagen en sta volledig achter mijn keuze om DoCoS te verruilen voor Lugdunum. Af en toe ga ik daar nog wel eens kijken en blijf ik wel op de hoogte van de ontwikkelingen daar.”

Een winstpartij was leuk geweest en tegelijkertijd een verjaardagscadeau. Dan maar van ons de felicitaties.

,,Ja, bedankt. Ik heb het zaterdagavond al gevierd en nu is het even bijkomen en daarna gaan we ons klaarstomen voor de volgende wedstrijd. De hoogste tijd voor een tweede overwinning.”