Leiden- GHC ging met een 0-1 achterstand de rust in tegen DUNO. Voor de nummer twee geen reden om in paniek te raken. GHC bleef geloven in eigen kunnen en mede door

 drie doelpunten van Richard Guffens, bleven drie belangrijke punten in huis.

Guffens kwam rond de winterstop terug op het oude nest en voelde zich al snel weer terug in een warm bad. De aanvaller prikte al meerdere keren raak, maar tegen DUNO onderschreef hij één van de betere spitsen te zijn uit de Leidse regio. In al zijn bescheidenheid beschrijft Guffens de drie treffers.

,,De eerste kon ik in de bovenhoek koppen, na een prima aangesneden hoekschop van Michel Schouls. Ik kwam hoog boven mijn tegenstander uit en de 1-1 gaf ons vleugels. Bij de tweede goal was ik alert, omdat de keeper van DUNO de bal loste op een schot van Elmer Weekhout. De laatste kwam voort uit een situatie achterin. Ik werd diep gestuurd en tot mijn eigen verbazing sprintte ik mijn tegenstander eruit. Ik heb het doelpunt zelf niet gezien, want ik kreeg een beuk. Mijn inzet verdween, zo hoorde ik, via de binnenkant van de paal in het doel.”

Geheel schadevrij kwam GHC niet uit de strijd, maar Dennis Olman had zijn team wel overtuigend zien winnen. Guffens was er in de pauze al gerust op. ,,We weten wat we kunnen en hebben met elkaar afgesproken vooral rustig te blijven. Het zou wel goed komen en dat kwam het dus ook. Jammer dat we met Elmer en Marc er weer geschorste spelers bij hebben, want we misten ook al Michael en Tim. Anderzijds zegt het dan wel wat als je dan zo verdiend weet te winnen.

Een dag na de wedstrijd is inmiddels duidelijk dat de schade bij Danny Maaskant lijkt mee te vallen. De verdediger is weer thuis en alle organen zijn in orde.Het lijkt er op dat er een bloedvat is gesprongen. Op het veld was het schrikken geblazen geweest. ,,Absoluut. We misten al twee leiders en Danny is dat ook. Hopelijk is hij weer snel van de partij.

Gelet op de uitslagen was winst ook noodzakelijk. Guffens was uiteraard benieuwd naar de andere uitslagen, maar was duidelijk in zijn commentaar.

,,We moeten zelf alles winnen. Eigenlijk boeit het me dan niet wat andere ploegen doen. Als we tweede worden, spelen we nacompetitie en dat zou al geweldig zijn. Misschien zit er echter wel meer in. Nu eerst maar eens kijken hoe we de opgelopen schade kunnen repareren de komende wedstrijd qua veldbezetting. Verder kijk ik niet. En tegen wie LYRA nog speelt, boeit me niet. Wij moeten het zelf afdwingen.”

Guffens is dus vastberaden en jaagt met GHC op de titel. Aan de TC gaf hij ondertussen zijn ‘ja-woord’ voor volgend seizoen.