Aan het einde van het seizoen 2008/2009 wist TAVV zich – via een gewonnen promotiewedstrijd tegen PEC – te verzekeren van de derde klasse. Na één seizoen moest de ploeg uit Ter Aar echter alweer afscheid nemen van deze klasse en werd het doel in het seizoen 2010/2011 om direct weer terug te keren naar de 3e klasse.

Dit lukte ook, maar zonder hulp van keeper Bart Vis (30), die in september 2010 ernstig geblesseerd raakte aan zijn kruisband en meniscus. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en leidenamateurvoetbal.nl vroeg zich af hoe het nu met zijn blessure gaat.

Vis: ,,Aan het begin van dit seizoen leek het allemaal heel voorspoedig te gaan. Ik trainde rustig mee met het eerste, totdat ik twee maanden geleden last kreeg van mijn hamstring, waarvan een stukje was weggehaald voor mijn nieuwe kruisband. Er zit waarschijnlijk een scheurtje in dus dat is vervelend voor het herstel van mijn knie, want het gaat nu alleen maar langer duren. De verwachting is dat ik eind februari/ begin maart weer kan spelen. Ik doe nu gelukkig alweer wat lichte oefeningen en ik verlang er naar om weer te spelen.”

Opmerkelijk was de oorzaak van de blessure bij doelman Vis, die overigens de eerste promotie van TAVV wel meemaakte.

Vis: ,,Ja, redelijk ongelukkig eigenlijk; in augustus 2010 viel ik op mijn knie en tegelijkertijd viel er iemand bovenop. Daardoor verrekte ik mijn mediale band in mijn knie. Vlak voordat de eerste competitiewedstrijd op het programma stond, moest ik dus revalideren. Dat ging op een gegeven moment mis; ik zakte door mijn knie heen eind september en in november werd toen met een kijkoperatie vastgesteld dat mijn kruisband was afgescheurd en de meniscus was beschadigd. Eind januari van dit jaar is er dus een stukje van mijn hamstring operatief verwijderd om als nieuwe kruisband te fungeren. Je doet er niets aan, maar het was wel zuur om het kampioenschap van afgelopen jaar niet mee te maken.’’

De vaste waarde op de goal bij de TAVV na de blessure van Vis werd de 28-jarige Gijs Odijk. Hoe doet hij het op dit moment?

Vis: ,,Gijs doet het erg goed. Hij is tussendoor ongeveer 4 jaar gestopt als keeper en toen ik geblesseerd raakte, hebben ze hem gehaald als vervanger. In het begin was het voor hem natuurlijk wennen, maar het ging eigenlijk steeds beter. Hij is dus echt een concurrent voor mij, maar laat ik eerst maar eens fit worden. Dat is het belangrijkste.’’

Bart, bedankt voor je zegje en sterkte met het herstel van je blessure.

Vis: ,,Graag gedaan. Voordat ik 40 ben, voetbal ik wel weer (haha).’’