ts-kagiaJeffrey Nijenhuis speelt al heel wat jaartjes in het eerste elftal van Kagia, om precies te zijn al bijna 10 jaar. Hij maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut, maar moest de afgelopen twee seizoenen meestal toekijken vanaf de kant vanwege vervelende blessures.

Vorig seizoen leek de Kagiaan weer op de weg terug te zijn na een operatie aan zijn meniscus; hij speelde acht wedstrijden mee, maar dat ging toch niet helemaal goed. Tijdens de training zakte Nijenhuis weer door zijn knie heen, waarbij hij zijn voorste kruisband afscheurde.

Nijenhuis: ,, Twee seizoenen geleden kreeg ik wat last van mijn knie en toen bleek dat ik een meniscusbeschadiging had. Dus ik ben geopereerd daaraan en eigenlijk dacht ik dat het wel weer goed ging, maar toen scheurde ik mijn voorste kruisband af. Afgelopen april ben ik daaraan geopereerd en is er een stuk hamstring als kruisband in mijn knie gebruikt.’’

Normaal gesproken staat voor een scheur in de voorste kruisband ongeveer 9 maanden van herstel bij amateurvoetballers. Nijenhuis zit ondertussen op zeven maanden en zijn herstel loopt voorspoedig.

Nijenhuis: ,, Het gaat erg goed, moet ik zeggen. Grote delen van de training doe ik weer mee. Alleen het partijtje sla ik nog over, omdat ik nog geen duels aan mag gaan. Ik heb laatst wel een positiespelletje gedaan, dus dat voelt wel goed aan. De verwachting is dat ik na de winterstop weer competitie kan gaan spelen. In eerste instantie met invalbeurten om wedstrijdritme op te doen en dan stapje voor stapje weer terug komen in het eerste elftal, want ik weet gewoon dat ik niet te hard van stapel moet lopen. Dat heb ik inmiddels wel geleerd met alles wat ik heb meegemaakt.’’

Hoe kan je zo snel herstellen? Want het gaat sneller dan verwacht. En hoe gaat het met de rest van de blessures bij Kagia?

Nijenhuis: ,, Ik train voor mijn herstel vijf keer per week inclusief fysiotherapie. Dat is veel, maar noodzakelijk. Ik ga er gewoon voor; als het namelijk niet goed komt, stop ik gewoon met voetballen en dat is natuurlijk zuur op je 28ste. Hopelijk kan ik weer snel meedoen, zodat we na de winterstop orde op zaken kunnen stellen. Misschien zit er nog wel een periodetitel in… je weet het nooit. Zeker als naast mij nog een aantal andere jongens weer beschikbaar is na uiteenlopende blessures. Wat dat betreft kreeg Kagia aardig wat voor de kiezen in de eerste seizoenshelft.”

Jeffrey bedankt voor je zegje en ik hoop – mede namens leidenamateurvoetbal.nl – dat we je na de winterstop weer aan het werk mogen zien bij Kagia.