artikel image Roodenburg 1In het meest gunstige geval zal Michael van Kooperen na zes maanden weer terug kunnen keren, maar meer reëel zal zijn dat de zaterdagtak van Roodenburg het gehele seizoen geen gebruik kan maken van de diensten van de verdediger/ middenvelder.

Waar en wanneer ging het mis, Michael?

,,Na ons trainingsweekend in augustus speelden we tegen Lugdunum. Ik was net een minuut ingevallen in de tweede helft of het ging mis. Ik probeerde de bal te beschermen en bij het draaien voelde ik wat knappen in de knie. Dat het niet goed zat, leek me duidelijk. Die avond heb ik nog wel wat gedronken met vrienden van Lugdunum en ben ik nog bij een feestje in de stad geweest. Op een zeker moment kreeg ik veel last en ben ik naar huis gegaan. Mijn knie was erg dik en stijf de volgende dag. Een bezoek aan het ziekenhuis leverde niets op. Via een dokter heb ik een MRI-scan laten maken, alvorens ik een dag later bij de orthopeed terechtkwam. Direct bleek dat mijn voorste kruisband was afgescheurd.”

Welke keuze had je vervolgens?

,,De vraag was of ik nog de ambitie had om te blijven voetballen. In dat geval zou een ingreep noodzakelijk zijn. Wanneer ik zou hebben besloten niets te doen, was het risico groot dat ik er regelmatig doorheen zou zakken. Ik wil echter altijd winnen en gezien mijn leeftijd (27, red.) kende ik geen twijfel om me te laten opereren.”

Hoe lang heb je moeten wachten?

,,Dat viel wel mee. Op 11 oktober was ik aan de beurt, dus ik heb gelukkig nog wel feest kunnen vieren in Leiden de week ervoor. Ik ben dus inmiddels een week of zes onderweg en eigenlijk gaat het best goed. Binnen drie weken was ik de krukken al kwijt, waar daar normaal gesproken tussen de vier en zes weken voor staat. Via de fysio heb ik twee keer per week twee uur begeleiding en daar heb ik zeker baat bij. Ook bezoek ik de sportschool, waar ik veel roei en fiets en werk aan het bovenlichaam. Ik moet wel zeggen dat het zeker in het begin tegenviel. Er is een spier uit de knie gehaald en via een tunneltje is de kruisband vastgezet. Niet niks dus. Aanvankelijk kon ik ook weinig en hing ik op de bank. Maar als je een serie dertig keer gezien hebt, ben je er wel klaar mee. Ondertussen ben ik ook weer voor driekwart van de tijd aan het werk, in dit geval vanuit huis. Anders zou ik op werk met een been omhoog moeten zitten en dat is niet bepaald ideaal. Gelukkig was het zo prima te regelen met mijn werkgever. Wel ben ik daar een paar keer per week voor overleg.”

Hoe zit het met de belangstelling vanuit de club?

,,Ik ga elke zaterdag kijken en dan zie ik al die gasten natuurlijk. Ik drink graag een bacootje en laatst hadden ze een 3 liter fles voor me geregeld. Ze zijn dus nog niet zo beroerd, haha. Doordeweeks mis ik wel het contact van de trainingen. Maar ik tel nog mee, want laatst kwam Andy (van der Meulen, red.) mij ophalen en reed de hele selectie achter hem aan.”

De trainer gaf ook al aan dat je node wordt gemist. Hij noemde jou ‘een echte buffel’.

,,Ik had er ook graag tussen gelopen. Het kijken valt natuurlijk niet mee, maar ik denk wel dat de groep een juiste weg heeft ingeslagen. Als deze groep strijd en voetbal kan samenbrengen dan moeten we zeker plaatsen kunnen klimmen op de ranglijst. Roodenburg is de laatste jaren goed bezig en hoort in de tweede klasse. Maar de punten moeten nu wel snel komen.”

Onze redactie wenst je een spoedig herstel toe.

,,Dank voor het gesprek en de geboden ruimte op jullie site.”