Terwijl de paaseieren niet aan te slepen zijn en de temperaturen blijven stijgen, is er voor de heren voetballers geen kans om uit te bollen en te freewheelen.

Het gros van de clubs gaat de finale van de competitie in, terwijl het nog ergens om gaat. Lijfsbehoud, een lonkende titel of een verhitte strijd om nog een periodetitel in de wacht te slepen. Een ‘ afvallende’ prijs is zelfs hier en daar ook nog mogelijk.

In de tweede klasse C is het niet anders. Voor GHC, Oegstgeest, RCL en Roodenburg komt er een cruciaal paasweekeinde aan. Enkel RCL speelt niet op maandag, maar de andere drie hebben een dubbel programma.

GHC kan na komend weekend op gelijke hoogte komen met LYRA. Zaterdag ontvangt de ploeg van Dennis Olman Soccer Boys. De ploeg uit Bleiswijk zal de huid duur verkopen, want de nummer elf is nog niet ontdaan van degradatiezorgen. Dit seizoen degraderen immers de nummers dertien en veertien rechtstreeks, maar ook de twee ploegen daarboven zullen worden veroordeeld tot het spelen van nacompetitie met huidige derdeklassers met een periodetitel op zak. Eerder zegevierde de tricolores met 1-2 bij de ‘Voetbal Jongens’ .

Olman en Kees van Tongeren zullen gelijk aan de laatste weken weer moeten puzzelen, vanwege schorsingen. Twee dagen later gaat GHC op bezoek bij Oegstgeest, een tegenstander die in Leiden Zuid-West nadrukkelijk op de nul speelde en ook slaagde in die missie (0-0).

Oegstgeest start zaterdag eerst tegen DUNO, de nummer zes van de ladder. De mannen van Arie van Duijn en Wim Visser hebben nog zicht op de derde periode. Forum Sport, GHC en Haaglandia vergaarden tot dusverre dertien punten. Oegstgeest sprokkelde een punt minder, maar is dus nog ruimschoots in de race. Het bereiken van het ‘toetje’ zou als een grote bonus worden beschouwd op De Voscuyl.

RCL, door een aantal magere resultaten op rij, zal zeker niet rechtstreeks de stap maken naar de fel begeerde eerste klasse. Een omweg zou echter nog wel soelaas kunnen brengen voor de ploeg die dit seizoen opzien baart met veel rode kaarten. Jelmer Vijlbrief incasseerde vorige week zelfs zijn tweede definitieve uitsluiting. De Leiderdorpers gaan op bezoek bij Polanen, dat volgend seizoen een stap terug zal moeten doen. Eenvoudig zal het volgens Frank Bloemheuvel niet worden, want de recente tikken zijn flink aangekomen bij de Racing Club, verbloemde de trainer de gemoedstoestand niet.

Roodenburg zou een moeilijk seizoen tegemoet gaan en lijfsbehoud was, net als bij Oegstgeest, het credo. De volgelingen van Marcel van der Burg en de van Kooperens kunnen de dans nog ontspringen, maar houden voorzichtig al wel rekening met nacompetitie. Zevenhoven, praktisch veilig,  en Polanen staan op de rol voor deze vereniging met een rijke historie. Een dapper optreden bij DUNO vorige week heeft het vertrouwen in een goede afloop in elk geval weer een boost gegeven.

Voor het overige nemen Forum Sport en Haaglandia het tegen elkaar op en ontvangt SVC’08 het ook tegen degradatie spartelende RAS. Lijstaanvoerder LYRA komt enkel op zaterdag in actie en dat zal zijn tegen DSVP uit Pijnacker. Op papier niet de zwaarste tegenstander, maar de druk neemt ook voor de formatie uit De Lier toe. Al met al een heerlijk voetbalweekendje, waarop we zeker terug gaan komen bij leidenamateurvoetbal.