Tweede klasse zaterdag-  Voor RCL staan er nog vier duels op de rol, terwijl GHC, Oegstgeest en Roodenburg daarnaast ook nog een inhaalduel tegoed hebben. Gemeen hebben de clubs dat

er nog, weliswaar uiteenlopende, forse belangen op het spel staan. GHC is nog immer volop in de titelrace en kan bij het winnen van het duel met Oegstgeest op Tweede Paadag op gelijke hoogte komen met LYRA. Voordat de streekderby wordt afgewerkt, zal GHC eerst aan de bak moeten in – en bij Zevenhoven. De gastheren zijn vrijwel uitgespeeld en bezetten vooralsnog de zesde plaats. Op eigen veld won GHC eerder met 2-1, maar naast het feit dat Zevenhoven ongetwijfeld revanche wil nemen, zal GHC gemankeerd aan de start verschijnen. Blessures en schorsingen zorgen ervoor dat het duo Dennis Olman en Kees van Tongeren moeten puzzelen. Tim Gonlag is weer wel inzetbaar, maar vrijwel zeker zullen Elmer Weekhout, Marc Ouwerkerk en Daany Maaskant niet van de partij zijn. Olman heeft hoe dan ook alle vertrouwen in zijn groep en keek pal na DUNO alweer uit naar de aanstaande tegenstander van komende zaterdag.

RCL is ook nog niet kansloos voor het kampioenschap, maar heeft het sinds een aantal weken niet meer in eigen hand. Ook RCL kende de voorbij weken personele problemen en de schwung lijkt er wat uit bij de Leiderdorpers. In de slotfase werd Soccer Boys geklopt in een macaber weekend en daardoor is er nog wel hoop op de Bloemerd. RCL gaat op bezoek bij Haaglandia, waar eerder op het eigen complex met 2-0 van werd gewonnen. Zowel RCL als GHC gokken ook nog op een misstap van LYRA, maar dat lijkt in het komende programma schier onmogelijk. De lijstaanvoerder treft dan Polanen, dat al met een been in de derde klasse staat.

Oegstgeest zal geen titel binnenhalen, maar is al tijden bezig aan een opzienbarende opmars. Meer dan een vierde plek op de ranglijst, een prestatie van formaat voor de nieuweling, mag er dan niet in zitten, maar in de strijd om de derde periodetitel leidt Oegstgeest de dans. GHC, RCL, Forum Sport en Haaglandia volgen. Nacompetitie is dus het doel van de mannen van Arie van Duijn. Uitspelend haalde RAS nog een punt op van De Voscuyl, maar de positie op de ranglijst is ondertussen danig veranderd. RAS vecht tegen degradatie. Het doel van Oegstgeest was aanvankelijk om niet te degraderen, maar die doelstelling is al lang en breed succesvol ingevuld. Oegstgeest heeft andere zorgen, maar dan uit luxe. De glimlach is dan ook groot bij de verrassing van het seizoen.

Die glimlach was er even bij Roodenburg na een zege op datzelfde Oegstgeest bij een inhaalduel, maar j.l. zaterdag was het droevenis troef op Leiden-Noord. Tegen concurrent RAS werd verloren, maar het spel baarde ernstige zorgen. Ook over de passie waarmee werd gespeeld, bestond veel twijfel bij de achterban. Roodenburg had zichzelf boven de streep kunnen uitwerken, maar RAS toonde zich de minst slechte. Gek genoeg lijkt het een voordeel te zijn dat de ploeg van Van der Burg en de Van Kooperens zaterdag weer op verplaatsing gaat. Daar behaalde de ploeg uit de Kooi vooralsnog de meeste punten. Eerder werd als gastheer al verloren van DUNO (0-2), de gewaarschuwde tegenstander van aanstaande zaterdag.

Geen van de duels van aanstaande zaterdag stond overigens vorig seizoen op de rol in de tweede klasse. GHC, Oegstgeest, Roodenburg en Haaglandia speelden immers destijds een klasse lager.

De resterende duels voor 16 april zijn: DSVP- SVC'08 en Soccer Boys- Forum Sport.