De tiende speeldag in de eerste tot en met de vierde klasse staat bol van de toppers. Regelrechte duels voor de eerste plaats, wedstrijden om de aansluiting te vinden bij de subtop maar ook ontmoetingen waarbij de punten broodnodig zijn om weg te komen uit de kelder.
Het programma is dan ook om van te smullen.

Uiteraard zal het Leidsch Dagblad volop aandacht schenken aan de duels in de topklasse. Hier gaat het alweer om de dertiende speeldag. Voor welke clubs gaat deze speelronde geluk brengen. Het LD is van de partij bij FC Lisse versus IJsselmeervogels, Noordwijk- SVZW, Rijnsburgse Boys- ARC en GVVV-Katwijk. Daarnaast zullen uit de hoofdklasse de duels Quick Boys- Zwaluwen’30 en Voorschoten’97- Young Boys worden belicht. RCL- GHC is de kraker die naar voren wordt geschoven uit de eerste klasse. Bij de zondagamateurs komt VVSB-Hollandia aan bod uit de topklasse. Voorts zijn er een aantal onvervalste toppers waar de nodige belangstelling voor zal zijn: Boshuizen- Quick, SJZ- Voorschoten en MMO- Stompwijk’92.

Op de site leidenamateurvoetbal.nl zal er maandag van alles terug te lezen zijn over Leonidas- FC Rijnvogels (eerste klasse) en Gouda versus Roodenburg en LYRA- Valken’68 uit de tweede klasse. De derdeklassers Leiden, Lugdunum en LSVV’70 komen ook aan hun trekken. Voor de ploeg van Fred Filippo wacht Polanen, Hans van As treft met de kikkers Duindorp en Wim Mugge reist met de studentenploeg af naar Westlandia. Ook zullen er enkele schijnwerpers staan op de vierde klasse met de duels tussen DWO en Leidsche Boys en Woubrugge- Football Factory. Alsof het nog niet genoeg is, volgt onze redactie ook diverse wedstrijden op zondag waarbij diverse spelers hun zegje mogen gaan doen over de prestatie van hun elftal. Het gaat om de wedstrijden Papendrecht- UVS, SJC- HVV, SVLY- FC Lisse, Roodenburg-FC Rijnland, Docos- Gol Sport en Warmunda dat het opneemt tegen Kickers’69. En maandag komt er zonder meer nog meer aan de orde, maar daarvoor mag de lezer zelf een kijkje komen nemen.

Voor die tijd zal de website uiteraard ook verder worden gevuld. De column van de week is al geplaatst, waarbij Freek Jansen (werkzaam bij de VI) weer een gevoelige snaar wist te raken. Ook de rubriek Uit de Oude Doos komt op tafel, dit keer met Marcel Akerboom. In de wekelijkse Hemd van het Lijf komen we meer te weten over Michael van Voorthuijzen, voorheen speler bij Docos en nu zeer verdienstelijk spelend bij GHC. De voorbeschouwing zal op zeker ook niet ontbreken.  Ook de diverse klassementen staan alweer te popelen om gepubliceerd te worden. En zo komt er nog wel het een en ander om de hoek kijken, maar ook nu kan onze redactie niet volledig uit de school klappen. Neem gerust dagelijks een kijkje. Voor nu alvast een heerlijk en spannend voetbalweekend toegewenst, waar dan ook op de velden.