artikel image rijnland 2Anderhalve week geleden ging de Leidse derby op de zondag niet door tussen Roodenburg en Rijnland, omdat de thuisploeg geen representatief elftal op de been kon brengen. Daarmee moest het duel worden overgespeeld in het inhaalweekend. Aankomende zondag hoopt Roodenburg-trainer Paardekooper wel over genoeg spelers te beschikken.

Paardekooper: ,,Ik moet het doen met de jongens, die we hebben; we zijn alles behalve compleet, want nog steeds zijn er 10 tot 15 blessures. Afgelopen weekend leverden we gewoon een wanprestatie tegen Warmunda. Ik vind ook niet dat we ons kunnen verschuilen achter het feit dat we personele problemen hebben. We moeten gewoon doorgaan met voetballen en ook aankomende zondag moeten we dat doen tegen FC Rijnland, maar ik blijf natuurlijk wel reëel. We hebben wat pech dit seizoen met blessures, maar ik hoop dat het na de winterstop anders zal zijn.’’

Overigens heeft de trainer van Roodenburg wel veel zin in de Leidse derby. Paardekooper: ,,Je speelt wel tegen een stadgenoot, dan moet je er gewoon volledig voor gaan. In tegenstelling tot vorige seizoenen zijn zij nu de favoriet, want Ronald Mink heeft van FC Rijnland een erg goede elftal gemaakt.ts-roodenburg

Het wordt een interessant duel, denk ik. Beide ploegen spelen altijd met verschillende stijlen: Roodenburg speelt ‘pleintjesvoetbal’ en FC Rijnland speelt ‘moddervoetbal’. Alhoewel de term ‘moddervoetbal’ misschien Rijnland wel een beetje beledigt, want het is niet alleen maar moddervoetbal’; ze hebben absoluut de kwaliteiten.”

 

Aan de andere kant moest Rijnland-speler Peter Zaalberg nog meedoen met het tweede elftal van FC Rijnland. Hij keert terug van een blessure en zit voor de wedstrijd van zondag weer voor het eerst bij de selectie. De vraag is voor hem alleen nog of hij speelminuten kan maken tegen Roodenburg.

,,Ik ben de afgelopen twee weken bezig geweest om op te bouwen. Twee weken geleden kon ik meespelen tegen Roodenburg, maar toen werd helaas voor mij de wedstrijd afgelast. Dit had voor mij nou net een wedstrijd kunnen zijn om weer ritme op te kunnen doen. Hopelijk kunnen we de goede reeks voortzetten de rest van het seizoen; we hebben pas één of twee slechte wedstrijden gespeeld.”

Aankomende zondag missen jullie de laatste man. Wat verwacht je van de wedstrijd? En leeft deze Leidse derby een beetje?

,,We beschikken over een fitte selectie in tegenstelling tot Roodenburg, maar wij moeten in deze vorm sowieso van Roodenburg winnen. Bovendien is het een belangrijke wedstrijd na de nederlaag van afgelopen zondag tegen ASC en een Leidse derby; die leeft hier wel hoor. Een paar gasten kennen elkaar ook, omdat ze ooit bij Roodenburg hebben gespeeld, zo’n Leidse derby geeft wel altijd iets extra’s.’’