Het heeft er alle schijn van dat het komend weekeinde prachtig weer wordt om te ballen c.q. te kijken naar het ballen. Een vol programma welke onze redactie bij deze even in grote lijnen door zal nemen.

 

Zaterdag

 

Eerste klasse

 

GHC en FC Rijnvogels gaan op zoek naar eerherstel. De Leidse ploeg startte voortvarend aan de competitie, maar liep vorige week schipbreuk op bij BVCB. GHC speelde ondermaats en daar profiteerde de niet imponerende tegenstander van. Komend weekend komt Spijkenisse naar Leiden, een ploeg die tot nu toe met vijf punten fors teleurstelt. GHC heeft het dubbele aantal punten. Ook voor FC Rijnvogels wacht een thuiswedstrijd. Ex-koploper Nootdorp is de tegenstander en de Katwijkers zullen zich willen revancheren voor de ongekend matige start. Pas vier punten zijn binnen voor de mannen van Frenk van der Kleij en vooralsnog is het een raadsel waarom het maar niet wil vlotten op de Kooltuin. Zeker is dat bij een nederlaag de laatste plaats niet wordt ingenomen, omdat de staartploegen (Breukelen en Leonidas) elkaar treffen. Feit blijft dat de Katwijkse formatie voorafgaande aan het seizoen het woord ‘gevarenzone’ niet in de mond zal hebben genomen. RCL  heeft een uitwedstrijd voor de boeg bij Delta Sport. Het verschil op de ranglijst is vijf punten in het nadeel van de Leiderdorpers, waarbij wel dient te worden aangetekend dat de roodwitten al twee duels tegoed hebben. RCL wacht nog op de eerste uitzege in een uitbeurt.

 

Tweede klasse

 

In een voorbeschouwing (zie interview met Ronald Kuijt en Bob den Hollander) werd al ruimschoots stil gestaan bij de wedstrijd tussen Valken’68 en Oegstgeest. Valken is zevende en moest onder meer pas zes tegentreffers slikken. Oegstgeest heeft na de zege op RAS zes punten en nam daarmee afstand van de twee achterblijvende ploegen: Lyra en datzelfde RAS. Voor beide ploegen geldt dat er bij winst een forse sprong kan worden genomen op de ranglijst. Roodenburg opent de poorten voor Lyra en wil na de winst in de laatste wedstrijd verder afstand nemen van het ‘thuissyndroom’. Vorig seizoen, waarin Lyra lange tijd meespeelde om de titel, gingen de Leidenaren tweemaal onderuit met 3-1.

 

Derde klasse

 

In 3A wacht Koudekerk een pittige klus. Ondanks de eerste zege vorige week tegen WDS verkeert de formatie van Marcel Valk nog in de kelder van de afdeling. Wel wordt het spel zienderogen beter, waardoor het vertrouwen richting de pot met Floreant wel is toegenomen. De Boskopers verzamelden tot dusverre dertien punten, liefst negen meer dan de Koudekerkers. TAVV doet het uitstekend, maar vergat zichzelf te belonen met aanmerkelijk meer punten. Hierdoor zakten de Ter Aarders naar de zesde plaats. Komend weekend gaan de mannen van Henry Egberts op pad richting Zwammerdam, een ploeg die terug te vinden is op de voorlaatste plaats. In 3B is het tot nu toe behelpen met de Leidse clubs. Vooral LSVV’70 en Lugdunum kregen al meerdere keren billenkoek. LSVV krijgt een ideale gelegenheid om de zware nederlaag van vorige week, 6-0 bij Houtwijk, weg te spoelen. Als gastheer ontvangt LSV VCS dat met tweeëndertig tegendoelpunten al uitkomt op meer dan vijf per wedstrijd. VCS is nog puntloos, LSVV heeft er in elk geval al drie. Dat puntenaantal staat ook achter de naam van Lugdunum, dat daarvoor wel een wedstrijd minder nodig had. De groenwitten gaan op verplaatsing naar Die Haghe, een tegenstander die vier keer won en twee keer aan het kortste eind trok. vv Leiden moet het in Naaldwijk opnemen tegen de gelijknamige tegenstander en tracht weer aansluiting te vinden bij de subtop. Bij een verliespartij dreigt ook Leiden nadrukkelijk in het rechterrijtje plaats te moeten nemen. Kagia wacht een zware middag in Amstelveen bij NFC/ Brommer. De Nieuwer Amstelse Football Club gaat mee in de kopgroep en scoort erg gemakkelijk. De Lisserbroekers snakken naar punten, want weten slechts twee clubs onder zich.

 

Vierde klasse

De op voorhand meest tot de verbeelding sprekende wedstrijd is die tussen DWO en VVSB. De Zoetermeerders leiden de dans, maar moesten vorige week tot het gaatje gaan om Docos in bedwang te houden. De Noorwijkerhouters scoorden er lustig op los bij UVS en zijn tot een punt genaderd van de lijstaanvoerder. Ook Blauw Zwart doet mee om de bovenste plaatsen en lijkt op papier een niet al te lastige middag te krijgen. Football Factory komt op bezoek en dat is de nummer een-na-laatst. Wel won deze ploeg vorige week voor het eerst een competitieduel. Woubrugge neemt vooralsnog plaats in de wachtkamer, maar loert nog op de eerste periodetitel. Jan Wouters zal met zijn team averij moeten zien voorkomen. GWS als tegenstander lijkt niet tot de verbeelding te spreken. Twee van de drie Leidse clubs spelen uit, Docos bij Oosterheem en UVS bij SVOW. In Leiden speelt de huidige nummer vijf Leidsche Boys tegen Hazerswoudse Boys dat ook eindelijk een wedstrijd won vorige week. In 4B tracht Alphia in het spoor te blijven van het trio Kamerik, DCV en Linschoten. Hermandad, de ploeg die naar Alphen toekomt, wil juist weer in het spoor komen van de ploeg van Ted van Berkel.

 

Zondag

 

Eerste klasse

 

Voor SJC en UVS verloopt het seizoen nog niet zoals van tevoren verwacht. De Noordwijkers verloren vorige week voor de derde keer en zijn afgegleden naar stek nummer negen. Pancratius, komende zondag de tegenstander, inde twee punten meer. Kort geleden ging UVS kopje onder in Badhoevedorp. De Leidenaren spelen op eigen terrein tegen Excelsior’20. In de stand geen hoogvlieger, maar wel een ploeg die op de zesde speeldag FC Boshuizen pootje wist te lichten. Daarnaast zijn de blauwwitten ook moeizaam gestart en ondertussen weet de ploeg van Nico van der Salm enkel Papendrecht nog onder zich. FC Boshuizen gaat de strijd aan met Neptunus Schiebroek, twee ploegen die slechts drie punten van elkaar verwijderd zijn. In dit geval nog wel in het voordeel van de technisch vaardige mannen van Mario Koswal. Vorig seizoen ging de Leidse ploeg met 2-1 kopje onder in het Rotterdamse.

 

Tweede klasse

 

UDO is koploper. Van het rechterrijtje dan wel. De Oegstgeestenaren hebben nog wel een duel tegoed na de afgelasting van afgelopen zondag. Opvallend is dat het gaatje met de ploeg die boven UDO staat, RKDEO namelijk, al vijf punten is. Eelco Fielemons ploeg neemt het op tegen de nummer vier Wilhelmus. Alphen kent een magere start met slechts 1 zege, een gelijkspel en vier kloppartijen. Hierdoor is de ploeg pas terug te vinden op de elfde plaats. Zondag komt Oliveo naar de Bijlen, een ploeg die net als Wilhelmus twaalf punten wist binnen te halen tot nu toe.

 

Derde klasse

 

Een klasse met misschien wel de meest opvallende stand. SJZ won alle zes duels en heeft al zes punten voorsprong op de naaste belager. Teylingen, vorig seizoen nog in de tweede klasse spelend, heeft zelfs al tien punten achterstand. Trainer Ronald Rosdorff kan zijn geluk niet op en kan de eerste prijs van het seizoen al gaan binnenhalen. In deze afdeling heeft enkel ROAC nog geen duel gewonnen. Wel werd er vier keer gelijkgespeeld, waardoor de Rippers de onderste posities moet delen met onder meer DOSR. Alkmania staat daar net boven, terwijl de andere regionale ploegen bivakkeren in de middenmoot. Voor de komende speeldag ziet het programma er als volgt uit:  Alkmania- Moordrecht, Foreholte- ROAC, FC Lisse- SEP, Meerburg- Concordia, SVLY- SJZ, Teylingen- DOSR en Voorschoten’97- DHL. In het voorbije weekeinde waren er twee wel zeer opvallende uitslagen. SJZ klopte na bijna de gehele wedstrijd achter de feiten te hebben aangelopen in de slotminuut ROAC met 4-5. Meerburg liet geen spaan heel van Moordrecht en lijkt zich al thuis te voelen in de derde klasse (1-9!).

 

Vierde klasse

 

Drie ploegen maken tot nu toe de dienst uit. MMO is koploper, maar speelde een duel meer dan naaste concurrenten Stompwijk’92 en Altior. Het verschil tussen de ploeg uit Hoogmade en het duo is een schamel punt. Warmunda komt ondertussen als een speer omhoog en lijkt de aansluiting te gaan vinden. Ook FC Rijnland en Docos komen behoorlijk mee, waarbij Rijnland nadrukkelijk opvalt door de scoringsdrift. Leidsche Boys werd vorige week kinderlijk eenvoudig opzij gezet (0-8). Die Leidsche ploeg is nog puntloos en moest al 32 tegendoelpunten verwerken. Ronduit slecht gaat het ook nog steeds met Kickers’69, terwijl ASC juist de eerste overwinning van dit seizoen in de wacht wist te slepen. Bernardus werd slachtoffer. De volgende duels zullen aanstaande zondag worden gespeeld: Altior- Kickers’69, ASC- Leidsche Boys, GOL Sport- Bernardus, FC Rijnland- MMO, Stompwijk’92- Warmunda en Van Nispen- Docos. In Leiden-Noord, bij Roodenburg, staat er een competitievrij weekend voor de deur.