De redactie van leidenamateurvoetbal heeft een lijst samengesteld van alle regioclubs en hun prestaties over de afgelopen tien seizoenen. Alle duels, punten, doelpunten voor en tegen zijn opgeteld en daaruit is een gemiddelde score gerold. Afgelopen week deel 1, nu deel 2 waarin seizoen 2010-2011 is verwerkt. Een lijst met enkele grote stijgers en dalers en een nieuwe koploper…

De redactie van leidenamateurvoetbal heeft een lijst samengesteld van alle regioclubs en hun prestaties over de afgelopen tien seizoenen. Alle duels, punten, doelpunten voor en tegen zijn opgeteld en daaruit is een gemiddelde score gerold.

Niet alle clubs speelden evenwel wedstrijden, want net als afgelopen seizoen waren er klassen bij met veertien ploegen, maar ook afdelingen met twaalf of zelfs maar elf eindigende ploegen. Daarnaast zijn fusieclubs als GHC en FC Rijnvogels nog jonge verenigingen.

Vorig seizoen is de lijst ook opgezet en dus hebben we vergelijkingsmateriaal. Tot aan dit seizoen presteerde de zaterdagtak van Roodenburg het best over de voorbije tien seizoenen. Rijnsburgse Boys was tweede, maar de Rijnsburgers staan er een seizoen later beter voor in dit klassement.

Tweedeklasser Roodenburg werd en passant ook gepasseerd door Quick Boys dat weliswaar een prima seizoen doormaakte, maar de boot richting de topklasse andermaal miste. Alphense Boys bleef stationair op de vierde plaats staan, nog nipt voor UDO dat drie plaatsen klom. De zondagtak van Lisse klom een plaats, terwijl de zaterdagtak juist van de derde naar de achtste plaats kukelde. Ook RCL handhaafde zich in de top tien, die nu verder wordt ingevuld door clubs die een flinks sprong voorwaarts maakten. Valken’68 promoveerde naar de tweede klasse en wist dertien plaatsen te klimmen. De sprong van Kagia was nog groter. De Lisserbroekers stegen met stip van plaats 27 naar 10.

Ook GHC zette een reuzenstap, maar bleef nog wel buiten de top tien. Grootste stijger was TAVV dat met imposante cijfers uit de vierde klasse wandelde. UVS (zo) en Alkmania schoven ook een flink eind op in de rangschikking, gemeten over de laatste tien seizoenen. Voorschoten’97 (za), Ter Leede, SJZ, Alphia, DOSR en Woubrugge maakten een lastig seizoen mee en verloren ook nogal wat plaatsen.

Onderin vinden we qua ledental kleine clubs terug, waarbij GOL Sport de rode lantaarndrager is. Wandel op het gemak door de lijst en jouw club zal ook gevonden worden.

 

{moduleId=[277]}