Ze hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze schakelden hun mannetje uit of gaven de ene na de andere assist. Of ze scoorden of speelden als het cement tussen de linies. De toppers van de week…

Eerste en tweede klasse

Vierendertig spelers bevielen afgelopen weekend meer dan gemiddeld. De twee leiders blijven kort op elkaar staan in de algehele rangschikking en hebben nog altijd een fikse voorsprong op de rest van het veld. Met nog enkele speeldagen voor de winterstop zullen Mark Tetteroo en Garry Mendes Rodriques hun voorsprong willen behouden. Garanties zijn er evenwel niet, want blessures en schorsingen kunnen zo maar roet in het eten gooien. Navraag bij zijn trainer Arie van Duijn leert dat Tetteroo vooralsnog ver boven zijn medespelers uitstijgt. ,,Een verdediger die alles heeft. Een echte winnaar. Enkel zijn snelheid is niet indrukwekkend, maar voor het overige ben ik van mening dat hij veel hoger kan spelen.” Ook Rodriques trad weer nadrukkelijk op de voorgrond met uitmuntend spel. Mede door zijn inbreng blijft FC Boshuizen overtuigend winnen.

Naast het tweetal waren er ook nog andere toppers die zich in de kijker speelden. Twee spelers stonden nog op nul punten, maar daar kwam nu dus verandering in. Het gaat in dit geval om Eric van der Pot, middenvelder bij RCL,  en aanvaller Daan van Moorsel van UDO. De andere kleppers waren Jeroen Haasnoot (Valken’68) en Max Bueno de Mesquita (GHC). Twee punten gingen naar drie Roodenburgers: Wesley Schreuder, Benyounes Rhioues en Victor Leonora. Opvallend genoeg allen verdediger ‘van beroep’. Thomas van der Steen voorkwam meer tegentreffers voor Oegstgeest en die constatering was ook van kracht bij SJC-doelman Andrew Jansen van SJC. Van UVS kwam Alex Kooi voor het eerst op het scorebord. Eerder al wel in de punten en nu andermaal scorend:  Herman Varkevisser (Valken’68), Mohamed Madani (GHC) en Koos Habraken (UDO). Bij FC Rijnvogels waren niet minder dan zes spelers goed voor ieder een punt.

Derde en vierde klasse

Dertien spelers wisten zich in deze twee klassen te onderscheiden. Daarbij was het opvallend dat de aanvallers goed vertegenwoordigd waren. Van alle doelmannen sprong Alex Vergeer het meest in het oog. De doelman van de zaterdagtak van UVS moest enkel capituleren vanaf elfmeter. Maarten Dannenberg (Hazerswoudse Boys), Ozan Demirbas (Lugdunum), Ricky Visser (Warmunda), Kay Oudenaarden (UVS) en Toby van Marwijk waren zeer spitsvondig en kregen de hoogste waardering. In verdedigend opzicht stonden Sem Schilthuizen (Leidsche Boys, za), Chris van Goozen (MMO), Lars van der Pijl (TAVV) en Sietse Fokkema (vv Leiden) als een huis. Andere spelers die in positieve zin op de bon werden geslingerd waren Walid Alkuhaili (Gol Sport), Rutger Goudriaan (Kagia) en Joeri van der Voort (Meerburg). Zeven spelers kwamen voor het eerst in aanmerking voor een punt. Het gaat hier om de volgende spelers: Kevin Hamerling ( vv Leiden), Lyndon de Bruin (TAVV), John Onderwater (Stompwijk’92), Khalid Maayad (Leidsche Boys, za), Jamie Robijn en Sebastiaan Meijer (Foreholte) en routinier Paul Goulmy (ASC).

Van enkele clubs kreeg onze redactie geen punten. Of met reden, omdat er bijster pover werd gepresteerd, of omdat een en andere in de vergetelheid is geraakt. Mochten er nog punten missen dan kunnen deze alsnog worden doorgegeven, zodat dit kan meelopen bij de volgende publicatie. Tenslotte stelt onze redactie nog maar eens dat wij uitgaan van objectieve waarnemingen!