LFC

Volledige naam: Leidsche Football Club

Bestaansperiode: 28-08-1907 tot 30-06-2003

Doorgegaan als: FC Boshuizen per 1 juli 2003

Oude locatie: Leiden

Clubkleuen: geel shirt met zwarte V, zwarte broek en witte kousen

Korte historie LFC

Met clubs als Roodenburg, UVS en Lugdunum, behoorde LFC tot de oude glorie van Leiden. De Boshuizerkadeclub had een vrij chique naam voor Leidse begrippen ( Leidsche Football Club) en werd al in 1907 (28 augustus) opgericht. In een tijd dat voetbal nog aan de elite was voorbehouden. Als één van de laatste Boshuizerkadeclubs gaf LFC op 30 juni 2003 de pijp aan Maarten. De club behaalde grote hoogten en speelde in de periode van 1970 tot en met 1980 lang in de tweede klasse van het amateurvoetbal, een bijzondere prestatie, in aanmerking nemend dat de hoogste klasse toentertijd de eerste klasse was. De hoogste klasse positie werd bereikt in  het seizoen 1974/1975, na het winnen van de nacompetitie in 2A.

Bekende spelers

Bekende spelers: Peter Gijsman, Ger Nagtegeller, Ronald Moenen, Sjaak Rietbergen, Edwin Bekkering, Wally Gallert, John Verhoeks, Paul Hartevelt.

Krantenknipsels en links

UDWS Fuseert mogeljk mee (bron: sleutelstad.nl)

De vastgelopen fusie tussen Leidsche Boys, LFC en VNA krijgt de komende weken een nieuwe dimensie. Er wordt gekeken of ook een vierde club mee kan fuseren.

De 95 jaar oude club LFC wil niet zonder meer instemmen met een fusie tussen de drie clubs, waarbij de nieuwe naam Leidsche Boys zou worden. Die naam doet geen recht aan de overige fusiepartners, zo vindt men bij LFC. VNA lijkt geen problemen met die naam te hebben. LFC kiest er nu voor om, voordat er verdergesproken wordt, eerst intern een aantal wijzigingen door te voeren. Zo krijgt de club begin maart een nieuw bestuur en wordt er een ledenactie gestart. Niet om de fusie af te wenden, maar om een sterkere uitgangspositie te krijgen.

Bij de laatste besprekingen tussen de voetbalverenigingen aan de Boshuizerkade is ook geopperd om een vierde club, UDWS, mee te laten fuseren. Volgende maand wordt er verdergepraat.

 

 

Oude verhalen over LFC

Heeft u meer informatie over deze club? Anekdotes, historische verhalen, fotomateriaal of correcties zijn van harte welkom! Mail ons even via het contactformulier.