ts-sjcIn de eerste klasse B (zondag) won SJC zondag overtuigend van en in Papendrecht. De Noordwijkers kwamen in de eerste minuut nog wel op achterstand maar wisten zich ruim op tijd te herstellen tegen de rode lantaarndrager: 1-3. De Sint Jeroens Club staat op tien punten van koploper FC Boshuizen, maar aanvaller Alexander Koppelle geeft de strijd om de eerste plaats nog niet op.

Papendrecht had tot nu toe slechts twee punten verzameld en blijft daar na het bezoek van SJC ook op steken. Van onderschatting is volgens Koppelle echter nooit sprake geweest: ,,Wij weten ook dat zij ooit een keer gaan winnen in deze competitie. Toch was de start van de wedstrijd niet goed. We speelden in een nieuw systeem, 3-4-3, en daar moesten we blijkbaar nog even aan wennen. Al snel stelden we orde op zaken en liepen we met een 1-2 ruststand de kleedkamer in door doelpunten van Mohammed Naciri en mijzelf.”

SJC gaf twee weken geleden tegen Excelsior ’20 een 3-0 voorsprong uit handen, dus de ploeg van trainer Laurens Mouter wist dat ze geconcentreerd moesten blijven, ook tegen de nummer laatst. ,,We gaven eigenlijk niets meer weg, zeker niet na de 1-3 van wederom Naciri. We konden zelfs nog uitlopen naar een grotere overwinning. Zij waren ook vrij zwak, vond ik. Ik was in elk geval niet onder de indruk.”

Dat SJC nogal wisselvallig presteert, ontgaat ook Koppelle niet: ,,We krijgen het vaak moeilijk in de tweede helft. Dan gaan we achteruit lopen om een voorsprong vast te houden en gaan ook de aanvallers meeverdedigen, waardoor we de bal voorin niet meer kwijt kunnen. We spelen te voorzichtig en dat komt bijvoorbeeld doordat we ten opzichte van vorig jaar nogal wat kwaliteit hebben ingeleverd.” 

Het doel van SJC blijft tot op het laatste moment meedoen om het kampioenschap volgens Koppelle. ,,Boshuizen heeft een erg goed team dit jaar, maar wij hebben vorig jaar laten zien dat we een uitstekende tweede seizoenshelft kunnen spelen. Ik heb het kampioenschap nog niet uit mijn hoofd gezet, maar we bekijken het voorlopig van wedstrijd tot wedstrijd.”

In dat kader mag hij zich opmaken voor het Haagse VUC dat volgende week op bezoek komt in Noordwijk.