alfons groenedijk leidenamateurvoetbal

Groenendijk is ambassadeur van de site leidenamateurvoetbal.nl en heeft daar een uitgesproken verklaring voor.

,, Gezien het feit dat het Leidse regiovoetbal weer een beetje in de lift zit (denk aan de promotie van RCL, UVS, Noordwijk en GHC) is het niet meer dan terecht dat er extra aandacht komt in de vorm van deze site! Naast het sportkatern van het

LD zal er zeker draagvlak zijn voor een site die vernieuwend, verfrissend en verrassend uit kan pakken. Alle ins en outs, achtergronden, reportages en clubnieuws van de aan de weg timmerende clubs, het zal voelen als een warme douche! Ik ben graag ambassadeur van dit initiatief, omdat ik zelf het voetbal in deze regio een warm hart toedraag. Ik besef mij terdege dat ook mijn roots liggen in de Leidse regio!

Elke club uit de regio moet hier de vruchten van plukken. Met de steun van adverteerders moet het zeker gaan lukken.”

 

Alfons Groenendijk is een geboren Leidenaar. Hij kwam op 17 mei 1964 op de wereld en ademde al rap voetbal. De linkspoot begon als achtjarig knaapje bij LFC, waarna hij vier jaar later de clubkleuren ging verdedigen van U.V.S..

Zes jaar later werd de in Leiderdorp woonachtige technicus gelokt door FC Den Haag, waar hij in het eerste elftal wist te debuteren.

Groenendijk speelde vooral als linkermiddenvelder. Na Den Haag kwamen Roda en Ajax om de hoek kijken. Na een kortstondig verblijf bij City in Manchester keerde hij terug in Nederland bij Sparta om af te sluiten bij FC Utrecht. In 413 (!) duels kwam hij 62 keer tot scoren. In het seizoen 2005/2006 werd hij assistent-trainer van Jong Ajax, om vervolgens door te stoten naar assistent-trainer bij het eerste elftal. Voor de Amsterdamse periode kreeg hij huidig zaterdagtopklasser Katwijk onder zijn hoede. Bij Willem II werd hij in 2008 ook assistent om vervolgens hoofdcoach te worden, als koppel met Koudekerker Marcel Valk. In juni 2010 stelde FC Den Bosch het voetbaldier aan als hoofdcoach. Bij die club is hij ook in het komende seizoen hoofdtrainer.

 

Natuurlijk zijn we er trots op dat Alfons Groenendijk ons op deze wijze ondersteunt!