Hoewel Alphia in de vierde klasse B bij de zaterdagamateurs een forse achterstand heeft op de koploper, geven de Alphenaren zich nog niet gewonnen in de strijd om de zo gewee titel.
Tegen SDV werd een kinderlijk eenvoudige zege geboekt: 6-0.

Trainer Ted van Berkel was bepaald niet onder de indruk van Sterk Door Voetbal. ,,Nee, het stelde weinig voor en het is mij duidelijk waarom ze een-na-laatste staan. Hun trainer is ook, zo begreep ik, vertrokken na acht wedstrijden want er kwamen telkens maar een man of acht op de training. Het verschil tussen de bovenste zes en de onderste acht ploegen in deze klasse is bijzonder groot. Eigenlijk hoort een ploeg als deze niet eens thuis in de vierde klasse.

Op de vraag of dit soort wedstrijden wel leuk zijn antwoord de onder meer ex-trainer van Docos resoluut. ,,Ik beleef er weinig lol aan en overdrijf niet als ik acht kansen heb geteld, alleen al in de eerste tien minuten. We maakten er maar twee voor rust en dat is veel te weinig. Nu werd het 6-0, maar 16-0 behoorde ook tot de mogelijkheden.”

Van Berkel zag zijn huidige ploeg vorig seizoen al aan het werk en vroeg zich aanvankelijk af waar hij aan begonnen was. ,,Daarom heb ik de groep ook bij elkaar gehaald na de competitie vorig seizoen. Er liepen nogal wat recalcitrante knapen tussen en ik wilde duidelijkheid creëren. Of mee doen en luisteren of vertrekken. Vrijwel iedereen is gebleven en heeft zich moeten conformeren aan de nieuwe regels. Nu staat er een leuke groep. Voetballend kan het absoluut beter. Tactisch gezien ligt er nogal wat werk. Maar we zijn op de goede weg en willen DCV op blijven jagen. Zij zullen na de winterstop ook wel te maken krijgen met schorsingen en blessures en punten gaan morsen. Die kans moeten we dan aangrijpen. En als we het kampioenschap niet halen dan moeten we op zeker nacompetitie spelen. Want 1 ding staat vast; we moeten met Alphia zo snel mogelijk weg uit de vierde klasse.”

Het halve dozijn aan doelpunten kwam tegen de povere Rotterdamse opponent op naam van Jeffrey Heppener (2), Mark van Munsteren (2), Michel Nolten en Michel de Kruijf. Alphia scoorde al vijfenveertig keer en dat staat voor een gemiddelde van bijna vier treffers per wedstrijd. Op de ranglijst is Van Berkels brigade terug te vinden op de derde plaats.