Hazerswoudse Boys (za, 4A)- De duels van afgelopen weekend waren op één hand te tellen. In Woubrugge kwamen de plaatselijke voetbalvereniging en Hazerswoudse Boys wel in actie met een gelijkspel (1-1) als uitslag.

Andre Eggerding moest het duel vanwege lichamelijke ongemakken aan zich voorbij laten gaan, dus ook de trainer moest het hebben van horen zeggen. Wel sprak onze redactie de afzwaaiende trainer over de eerste seizoenshelft.

Hazerswoudse Boys wilde dolgraag meedoen voor de titel en zo snel mogelijk terugkeren in de derde klasse. Met een zevende plek en dertien punten achterstand op de koplopers lijkt die wens al in rook te zijn opgegaan.

,,Duidelijk geen meevaller, nee. We zijn een andere speelwijze gaan hanteren en dat heeft tijd nodig. Ons begin was heel stroef, maar we zijn de laatste weken wel vooruit gegaan. De opbouw is beter verzorgd en dat was een doel op zich. Dat ‘peren’ naar voren moest maar eens afgelopen zijn. De lage klassering heeft natuurlijk ook te maken met het ontbreken van een aantal vaste waarden. Jan Sol is gestopt en dat was als keeper een rots in de branding voor ons. Victor Helmus heeft nog niet gespeeld, Wouter Vente en Hessel de Gelder zijn gestopt en Jeffrey Kastelein is in het tweede gaan spelen. Dat moest allemaal worden opgevangen en daardoor hebben we veel punten verspeeld. Ook denk ik dat anderen spelers te weinig zijn doorgegroeid.”

Is het seizoen al verloren?

,,Zeker niet. We zijn op de weg terug en ik heb er alle vertrouwen in dat we nog een gooi kunnen doen naar een periode. Thuis verloren we nog van Woubrugge en nu hadden we, zo heb ik begrepen, moeten winnen. Dat zou een lekkere afsluiting zijn geweest voor de winterpauze.”

Aan het eind van het seizoen ben je weg bij Hazerswoudse Boys. Wat is daarvoor de reden?

,,Eind september had ik die beslissing al voor mezelf genomen. Er is weinig verversing en doorstroming en al die tijd heb ik met vrijwel een constante selectie gewerkt. Enkel zijn er dus nogal wat vaste pionnen verdwenen en dat laat zich voelen. Daarnaast zit ik nu viereneenhalf jaar bij deze club en vind ik het welletjes. Nee, er zijn nog geen andere gegadigden. We zien wel hoe het uitpakt. Ik ben niet gebonden aan deze regio. Ik ga net zo makkelijk de kant op van Nieuw-Vennep of Hoofddorp.”

Kan het ook zo zijn dat je te ambitieus bent voor deze club?

,,Ik wil wel hogerop. Er komen wat A-junioren aan en de club is er mee bezig om het eerste elftal op termijn weer sterker te maken. Dat gaat echter langzaam en ik wil daar niet meer op wachten. Vanzelfsprekend wil ik hier wel goed afsluiten. Onze dramatische start is achter de rug en we mogen echt nog wel hopen op een goede tweede seizoenshelft. Ik denk ook te mogen stellen dat het niet bepaald heeft meegezeten. Want ik heb ook nog niet genoemd dat spelers als Frank Plasmeijer en Maarten Dannenberg lange tijd niet hebben gespeeld. Als je dat alles bij elkaar optelt, is het ook wel begrijpelijk waarom we niet zomaar even weer terugkeren naar de derde klasse.”

Toch is de ploeg aan de beterende hand en zijn er nog veel punten te verdelen.

,,Uit de laatste vier duels behaalden we tien punten en dat hadden er twaalf kunnen zijn. Dan klim je dus op de ranglijst en is er weer wat perspectief. Maar absoluut, we staan te laag. Voldoende uitdaging voor mij dus om er met de groep alsnog een leuk seizoen van te maken.”

Hazerswoudse Boys, in cijfers:

Thuis: 6-12-19-5
Uit: 7-6- 12-12
Totaal: 13-18-31-17
Grootste zege: 0-6 Football Factory (uit)
Grootste nederlaag: 4-0 DWO (uit)