HomeVoetbalnieuws-leidenGona maatje te groot voor AVV Alphen

Gona maatje te groot voor AVV Alphen

-

De 2-3 uitslag van het duel tussen AVV Alphen tegen het Haagse Gona doet vermoeden dat het een échte wedstrijd was. Dit is echter bezijden de waarheid. Als de Hagenaren na de 0-3 in de 60e minuut de scherpte hadden gehouden en niet zo nonchalant waren omgesprongen met de legio kansen, dan was de score aanzienlijk hoger geweest.

Deze nonchalance kwam de Haagse ploeg, tot ergernis van trainer Cees Kroon, nog bijna duur te staan. De Alphenaren tekenden in de 80e minuut voor de 1-3, nadat de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel negeerde. De 2-3 viel in de 87e minuut, ingeleid door een actie van Alphenaar Houssein el Zeryouh. De uitblinker aan Alphense zijde werd neergelegd in het strafschopgebied, nadat hij twee verdedigers zijn hielen had laten zien. De tijd hierna was echter te kort om nog voor een verassing te zorgen.

Dat de doelman van Gona in zijn opvallende outfit (fluorescerend geel/groen tenue) in de eerste helft net zo goed een snipperdag had kunnen nemen of, gezien de temperatuur, een ligstoel in het doel had kunnen zetten, zegt genoeg over de verhoudingen in het veld. AVV Alphen kon het eerste kwartier nog aardig meevoetballen. Nadat Gona op een 0-1 voorsprong was gekomen door een geweldig afstandsschot, liep het echter achter de feiten -en vooral achter de tegenstander- aan. De 0-2 in de 40e minuut was een logisch gevolg van het kwaliteitsverschil. Hiervóór hadden de Hagenaars al een aantal kansen om zeep geholpen; zo werd een kopbal op één meter afstand van de doellijn over het doel gekopt.

Alphen-trainer Erwin van de Zee was stellig in zijn analyse: ,,Gona was op alle fronten beter. Ze hadden op elke positie een betere speler, en waren veel feller in de duels. Ze wonnen zodoende bijna altijd de tweede bal. We zullen elke week punten moeten gaan sprokkelen en elke wedstrijd als een finale moeten gaan spelen. Ik wil niet als excuus aanvoeren dat ik door allerlei omstandigheden zeven selectiespelers mis, maar dat het elke week puzzelen wordt, is een feit. Handhaven is dit jaar ons doel.”

Houssein el Zeryouh, twee jaar geleden overgekomen van de zaterdagtak van Floreant, vond net als zijn trainer dat hij vandaag niet zijn beste wedstrijd speelde. ,,Ik moest vandaag veel te veel achter mijn tegenstander aanlopen en kwam zodoende te weinig aan mijn aanvallende kwaliteiten toe, waar ik het juist van moet hebben. Wij zullen elke week voor de punten moet knokken. Maar het komt goed!”