Oude tijden herleefden zaterdagmiddag in de Kikkerpolder. Lugdunum en Roodenburg troffen elkaar weer eens, dit keer in bekerverband. De kikkers wonnen toch wel verrassend van de ploeg uit Leiden-Noord, dat een klasse hoger uitkomt.

 

Ed Kluivers gaf al eerder aan dat hij het seizoen wel ziet zitten. Lugdunum moet in zijn ogen mee kunnen doen om de bovenste plaatsen in de derde klasse. De voorbereiding gaf al eerder aan dat de trainer zijn ploeg al aardig op de rails heeft staan, hetgeen tegen de stadsgenoot nog eens werd bevestigd.

 

,,2-0 voor Lugdunum. Toch niet verkeerd om vast te kunnen stellen dat we dus kunnen winnen van een tweedeklasser.”

 

Was de overwinning verdiend te noemen of was de stand niet in lijn met wat je hebt gezien?

 

,,Door enkele omzettingen in de rust, haalden wij de angel eruit bij Roodenburg. Ik denk dat we ze in de tweede helft ondersteboven hebben gespeeld. Ik heb daar van genoten, moet ik zeggen.”

 

Lugdunum eindigt de eerste bekerronde met de volle winst. Indrukwekkend.

 

,,Tegen RKAVV 2 afgelopen week was het ook sl smullen. Dat was een prima tegenstander en als je dan in staat bent om er zes te maken, en niet de minste goals, geeft dat heel veel vertrouwen. Dat hebben we meegenomen tegen Roodenburg en zie daar het resultaat.”

 

Kwaliteit is er dus genoeg en er gloort dus hoop bij Lugdunum. Gaan jullie Roodenburg achterna?

 

,,Dit is mijn derde seizoen bij Lugdunum en wat er nu op het veld staat, heb ik al die tijd in mijn hoofd gehad. Met behulp van sponsoren en de wil binnen de club om verder te groeien, gaan we nu voor het hoogste. Geloof me als ik zeg dat als we het komend seizoen niet redden, dan toch zeker het seizoen daarop.”

 

Was het een sportief duel tussen de twee (bijna) buren?

 

,,Zeker. Het was ook gezellig druk. Natuurlijk was het vroeger anders met volgepakte tribunes, maar dit soort wedstrijden zijn goed voor het Leidse voetbal. Roodenburg bleef na afloop ook bij ons in de kantine. Die jongens kennen elkaar door en door.”

 

Voor Lugdunum wisten Peter du Prie (vrije trap) en Ozan Demirbas (na een fraaie aanval) het net te vinden.

 

Patrick Heijmans, in de tweede helft uitgevallen bij Roodenburg, zag wel een voordeel in van de nederlaag en was ook zo eerlijk om te stellen dat Lugdunum verdiend had gewonnen.

 

,,Voor de pauze ging het nog gelijk op, maar in de tweede helft hebben we niet veel meer kunnen laten zien. Mede ook doordat er spelers uitvielen aan onze kant. Eerlijk gezegd heeft Lugdunum gewoon een goed elftal en deze nederlaag komt misschien wel gelegen voor ons. Tot nu toe speelden we, met alle respect, niet tegen de sterkste tegenstanders in de voorbereiding. Nu weten we waar we staan. Er is nog een hoop werk op te knappen. Doordat we met een selectie werken met veel nieuwe gezichten, moet er her en der nog gesleuteld worden. Of we klaar zijn voor de competitie weet ik dan ook niet. Het zal in elk geval goedkomen, hopelijk duurt het enkel niet te lang.”