MMO- (zo, 4A)- Vorig seizoen kwam MMO tekort voor een stek op het ereschavot. Dit seizoen draait het aan alle kanten bij de ploeg uit Hoogmade en is de ploeg van Ben Stukart in het bezit van de gedeelde eerste plaats.

Weinig reden tot klagen over de eerste seizoenshelft. Of toch?

,,Het gaat uitstekend. We hadden vooraf wel gedacht dat we mee zouden kunnen gaan draaien, maar naast dat we de punten pakken is het ook zo at we dat doen met goed voetbal. Kort voor de winterstop hebben we een evaluatiegesprek gevoerd en aangegeven aan de groep dat we op het juiste spoor zitten. Tot nu toe hebben we vijftien spelers benut, met een gemiddelde leeftijd van net boven de 21. Er zit dus muziek en toekomst in. Dat wist al wel, want diverse jongens heb ik eerder onder mijn hoede gehad. Er wordt op een volwassen wijze gespeeld en dat vertaald zich in de resultaten.”

Wat zijn de perspectieven voor de tweede seizoenshelft?

,,We durven wel te stellen dat we maar voor 1 plaats gaan en dat is de eerste. Laatst misten we de eerste periodetitel op een haar na, maar niemand zat ermee. Dat zegt genoeg. De focus ligt bij het kampioenschap. Wel denk ik dat Van Nispen de meest lastige tegenstander blijft, hoewel we Stompwijk’92 ook niet moeten onderschatten. Van Nispen was tegen ons vooral in het begin de betere ploeg en verderop in de wedstrijd gelijkwaardig. Op karakter hebben we die pot gepakt en een 1-2 score omgezet in een 3-2 zege. Tegen FC Rijnland hebben we ook weerbaarheid getoond. Als we dat weer kunnen opbrengen, ziet het er goed uit. Temeer, omdat we ook in tal van wedstrijden pionnen gemist hebben. Ik noem zomaar even Jordy Wang, Jeroen Disseldorp, Richard Bakker en zeker Robert van Wieringen.”

Wat zie je als de belangrijkste verbeterpunten?

,,Progressie is zeker nog mogelijk. Een aantal individuen zullen we daarover nog benaderen. Daarbij moet je denken aan de handelingswijze en de denkwijze, daar valt nog winst te halen. Maar door de bank genomen zijn we ruimschoots tevreden over de ontwikkeling. Het is ook niet meer zo, dat we instorten als er bepalende spelers ontbreken. Het wordt altijd goed opgevangen.”

Wanneer heb je het meest zitten smullen en wanneer was er ergernis?

,,Eerlijk gezegd heb ik nog geen slechte pot gezien van MMO. Wel enkele mindere fases, maar over het algemeen zag het voetbal er verzorgd uit. Om de reden moet ik dan ook een compliment geven aan de groep. Aan de bovenkant schoot de wedstrijd tegen Stompwijk eruit. Zij kwamen er eigenlijk niet aan te pas, ondanks dat het eindresultaat onbevredigend was (1-1). Maar ik heb die middag genoten van de jongens en dat heb ik ze ook meteen verteld. Ons thuispubliek was toen ook erg tevreden.”

Volgend jaar nog steeds werkzaam in Hoogmade?

,,Ja. Het vertrouwen is aan weerszijden uitgesproken en we, Hans Braat bij 2 en ik,  gaan voor twee jaar door. Dat zegt genoeg over de tevredenheid die er heerst. We gaan zelfs voor het eerst op trainingskamp deze winter. Met 35 man naar Arnhem. Voorheen was dat ondenkbaar en zag men het nut er niet van in. Nu doet iedereen zij stinkende best om te helpen. Dat tekent de situatie bij MMO. We zijn klaar voor een doorbraak. De derde klasse lonkt.”

Wat wordt volgens jou de volgorde bovenin?

,,Wij gaan voor de titel, dus MMO op 1. Van Nispen op 2 en ik denk Stompwijk op 3. Ploegen als FC Rijnland, Roodenburg en Gol Sport kunnen het je ook lastig maken, want die hebben ook zat kwaliteit. Enkel spelen ze heel wisselvallig en als je het treft dan speel je potjes die je gewoonweg moet winnen. Zeker als je absoluut kampioen wilt worden.”

MMO, in cijfers:

Thuis: 5-13-16-3

Uit: 7-15-17-10

Totaal: 12-28-33-13

Grootste zege: 8-0 tegen Leidsche Boys (thuis)

Grootste nederlaag: nog ongeslagen!!