Ze hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze schakelden hun mannetje uit of gaven de ene na de andere assist. Of ze scoorden of speelden als het cement tussen de linies. De toppers van de week…

Doordat er wekelijks nog steeds massaal gevoetbald kan worden, was er afgelopen weekeinde slechts een beknopt programma. Alle ploegen die speelden kregen punten en dus waren er toch enkele verschuivingen in het klassement. Bij de eerste en tweedeklasse moest enkel RCL inhalen en wel bij Leonidas. Het team van Frank Bloemheuvel speelde niet groots en vanuit Leiderdorp kwamen dan ook slechts twee punten richting onze redactie. Michel Bloemheuvel was één van de twee en kwam daardoor wel de top tien binnen. Tim van Luxemburg kreeg voor de tweede keer op rij 1 punt door zijn spel.

Van de clubs die meedoen aan deze klassementen werden binnen de eerste en tweede klasse de meeste spelers van Roodenburg tot dusverre gekozen. Vijftien verschillende spelers werden al minimaal eenmaal naar voren geschoven voor de punten. FC Rijnvogels en UDO hebben veertien spelers in de punten en Valken’68 volgt met dertien spelers. Bij Oegstgeest zijn vooralsnog het minste aantal spelers aan bod gekomen (9). Maar de tweedeklasser levert tot nu toe wel de speler met de meeste punten.

Bij de derde-en vierdeklassers kwamen SJZ, Roodenburg en FC Rijnland aan het vertrek afgelopen zondag. Meest opvallende was de derde score op rij voor Martijn van Rijt van SJZ. Hiermee nestelde de Zoeterwoudse speler zich aan de top van het klassement. Ook waren er punten voor aanvoerder Kevin Bos, Patrick de Jong, Wouter van de Hoeven en Guus de Goede.

Bij Roodenburg werden twee spelers benoemd met de volle score: Mustapha Amghar en Max Bukuru. Zij droegen een belangrijke steen bij aan de ruime overwinning op FC Rijnland. Tenslotte nog een rectificatie n.a.v. de vermelding van vorige week. Per abuis werd Chris van Goozen genoemd, maar dat moest Leroy van Goozen zijn.

Komende vrijdag weer de nieuwe standen en we gaan ons stilaan opmaken voor de tussenstand na de eerste seizoenshelft. Immers, nog twee speeldagen en het is al zover…