Ze hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze schakelden hun mannetje uit of gaven de ene na de andere assist. Of ze scoorden of speelden als het cement tussen de linies. De toppers van de week…

Eerste en tweede klasse

Door de weersomstandigheden kwamen diverse ploegen niet in actie, dus was er ook een ‘gebroken’ versie van ons spelersklassement. Onderaan de streep komt dit vanzelf weer goed uiteraard, want de afgelaste duels van GHC, RCL, FC Rijnvogels en Roodenburg komen vanzelf weer op het programma te staan.

Toch was er een speler van de zaterdagcompetitie die vanuit de club werd beoordeeld met de maximale score. Leon Kuijt viel de eer te beurt namens Valken’68. Bij de zondagamateurs vielen twee spelers nadrukkelijk op, te weten doelman Jeffrey Loozen van FC Boshuizen en Mohammed Naciri die SJC de helpende hand bood in het gewonnen duel bij Papendrecht.

Waarschijnlijk de jongste speler kwam ondertussen ook op het scorebord te staan van het spelersklassement. A-junior Sven Boonstoppel van Valken’68 speelde volwassen en kreeg twee punten. Hulde derhalve. Andere spelers die ook twee punten mochten bijschrijven waren Sean Goebel, Danny Kromwijk en Patrick Noort (allen UDO), Roberto Escudero (FC Boshuizen) en Omar Hamdi namens SJC. Uit het peloton aan spelers dat jaagt op Garry Mendes Rodrigues en Mark Tetteroo kwamen weer wat spelers dichterbij, dus de strijd aan kop is voorlopig nog niet gestreden. De standen bewijzen dat, uiteraard ook nu weer via publicatie op vrijdag.

Derde en vierde klasse

In deze twee klassen kwamen meer clubs aan voetballen toe en daardoor waren er op deze fronten veel spelers die zich in de kijker konden spelen. Helaas was er bij het plaatsen van dit artikel nog geen volledige terugkoppeling, maar de uitslagen zullen volgende week zeker weer up-to-date zijn. De meeste clubs kwamen al wel op de proppen met de punten en de maximale score ging uit naar acht spelers.

Onder hen drie koppeltjes van twee spelers: Aanvaller Martijn van de Vos en middenvelder Arendo de Vries namens UVS (za), verdediger Martijn van der Rijt en doelman Patrick de Jong van SJZ en tenslotte doelman Theuy Limpanont en Mustapha Lakhal van de zondagtak van Roodenburg. Het tweede kwartet werd vol gemaakt door Sem Schilthuizen van Leidsche Boys (za) en Bart van der Salm van Stompwijk’92. Voorts was er een waslijst met spelers die twee punten wisten te vergaren, waarbij Kevin Robelus (Kagia), Danny Sjaardema (vvLeiden) en Chris Emmerik (DOSR) een primeur beleefden. Een punt ging onder meer uit naar Meerburgers Jarko Kortekaas, Christiaan Laan en Duuk van der Meer en naar Dennis van der Geest van DOSR. Zij staan nu ook op de lijst der spelers die zich al eens wisten te onderscheiden voor het spelersklassement.

Alle standen en rangen zijn dus vrijdag terug te lezen en binnenkort blikt onze redactie uitgebreid terug naar dit spelersklassement.