Ze hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze schakelden hun mannetje uit of gaven de ene na de andere assist. Of ze scoorden of speelden als het cement tussen de linies. De toppers van de week..

Eerste en tweede klasse

De zevende speelronde leverde voor zeven spelers de volle buit op qua honorering van hun trainer, leider of anderzijds. Dit keer waren de meest opvallende spelers: Omar Hamdi (SJC), Kamal Belkerma (Roodenburg), Ramon Bakker (Oegstgeest), Rafik el Ousrouti (FC Boshuizen), William van Vliet (RCL), Thomas Goebel (UDO) en Emiel Buntsma (FC Rijnvogels). Laatstgenoemde kwam al aan het woord op de website nadat hij j.l. zaterdag vier keer doel wist te treffen, dit pas bij zijn tweede basisplaats in de hoofdmacht van de Katwijkse formatie. Vooral Van Vliet en Goebel maakten een forse sprong in het klassement, maar daarin zijn Gary Mendes Rodriquez (FC Boshuizen) en Mark Tetteroo vooralsnog onbereikbaar. Het duo scoorde wederom punten en gaan met een straatlengte voorsprong aan de leiding in het klassement van de speler van het jaar. Alle andere spelers hoeven echter nog niet te wanhopen, want er zijn nog (bijna) twintig duels te gaan. Buitenom deze genoemde toppers waren er ook nog diverse spelers die twee punten wisten bij te schrijven. Het rijtje ziet er als volgt uit: Artan Recica, Robin Noort en Ronald Kuijt (allen Valken’68), Sean Goebel (UDO), Kevin van Gijlswijk (SJC), Jose Monfils (Roodenburg) en Michel Bloemheuvel(RCL). Zeventien spelers werden beoordeeld met een ‘1’. Voor Mo Berdai (UVS), Mike Verhoek (SJC) en Nick Permanand betekende dit dat ook zij inmiddels voorkomen in het klassement.

Derde en vierde klasse

Negen spelers werden in deze rangschikking beloond met een puik optreden. Hierdoor is de spanning aan de kop ondertussen weer groter geworden, maar zijn er daarachter nog trappelende spelers om de aansluiting te vinden. Drie punten gingen uit naar Michel Nolten (Alphia), Steven de Taeye (Warmunda), Ferdy Dreef (Woubrugge), Mike van Koppen (FC Rijnland), Jeffrey Smeelen (FC Rijnland), Ferry Scholte (Kagia), Gwen Koet (Lugdunum) en Rian Rosier (vvLeiden) en Patrick van der Zwet (DOSR). Een punt minder, maar dus ook in de picture waren Leroy Brooks (Leidsche Boys, za), Rudolf Bax (MMO), Sem Schilthuizen (Leidsche Boys,za), Paul Bisschop (DOSR), Bart Sol (Hazerswoudse Boys), Ricky Visser (Warmunda), Frank Plasmeijer (Hazerswoudse Boys), Ralph van Zandwijk (ASC), Marvin Bok (vvLeiden), Jaap Schilthuizen (Leidsche Boys, za), Ronald Rovers (Kagia), Kay Labrie (Lugdunum), Mark Teske en Mike de Boer (UVS, za), Coen Bouter (ASC), Jordy van der Hoorn (Woubrugge) en Kevin van Zutphen (Alphia).

 
Helaas kreeg onze redactie niet op tijd de punten binnen van Foreholte, GOL Sport, ROAC en TAVV. Mocht er toch reden zijn geweest om punten uit te delen dan kunnen deze alsnog naar het bekende e-mailadres worden gestuurd. Een en ander zal dan volgende week vrijdag met terugwerkende kracht gepubliceerd worden. Docos zaterdag is eveneens niet bijgewerkt, maar ook dit probleem is spoedig opgelost. Wel nog een keer het vriendelijke verzoek om de cijfers tijdig door te geven. En is er niets te verdelen, mail dit dan ook even. Voor de ploegen die inhalen komend weekend geldt natuurlijk ook: gewoon de punten doorgeven.

Indien er eventuele fouten worden geconstateerd of aanvullingen zijn in de posities van de diverse spelers, laat dit dan ook even weten. Hoe completer de lijst, hoe beter. Komende vrijdag worden alle klassementen weer gedeeld met de lezer. Dus ook die van de topscorers.