Ze hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze schakelden hun mannetje uit of gaven de ene na de andere assist. Of ze scoorden of speelden als het cement tussen de linies. De toppers van de week..

 
Eerste en tweede klasse

Deze week waren er vijf regelrechte uitblinkers, in de ogen van trainers/ leiders of een andere persoon die de prestaties taxeren binnen de club. En alweer werd Mark Tetteroo naar voren geschoven, die als verdediger uiteraard ook niet in een nieuwe nederlaag kon voorkomen van Oegstgeest. Andrew Jansen van SJC was daar ook niet toe in staat, maar hij voorkwam wel een veegpartij van SJC, dat kansloos werd gelaten door UVS. De Leidenaren gebruikten de Noordwijkers als speelbal. Met namen Jochie Sebrechts had het op zijn heupen en dat was ook Nico van der Salm en zijn staf niet ontgaan. Thomas Goebel sprong in het oog voor UDO en wurmt zich zo langzamerhand ook behoorlijk op in het algemeen klassement. Dat kan ook worden gezegd van Erwin van der Nagel die zich bijna wekelijks verdienstelijk maakt tussen de palen bij Valken’68. Een punt minder, maar nog altijd dus naar volle tevredenheid acterend bij hun clubs in de voorbije speelronde, was weggelegd voor veertien spelers. Bij Roodenburg waren dat zelfs drie man: Erwin Verkuylen, Wesley Lancel en Ricardo van Oevern. Ook vanuit GHC werden drie spelers naar voren geschoven met twee punten, te weten: Max Bueno de Mesquita, Danny Maaskant en Elmer Weekhout. Alsof het afgesproken werk was, deelde FC Boshuizen ook drie keer twee punten uit. Gary Mendes Rodriques bewees nog maar eens een klasbak te zijn aan de Boshuizerkade en ook Mohamed Adbela en Bart Jan Neuteboom kregen de schouderklopjes. De andere spelers met deze meer dan gemiddelde score waren: Ramon Bakker (Oegstgeest), Jordy Klaassen (UDO), Ronald Kuijt (Valken’68), Dirk Varkevisser (FC Rijnvogels) en Gökhan Yazici (UVS). Tal van spelers kregen ook nog een punt en zien zichzelf dus op zeker terug in de algehele rangschikking, als dat al niet het geval was na de eerdere speelronden.

Derde en vierde klasse

De maximale score van drie punten werd dit keer ruimschoots uitgedeeld bij de derde-en vierdeklassers op zaterdag en zondag. Het deed de spanning in de top van klassement weer toenemen. Vooralsnog ziet het er naar uit dat er nog geen zinnig woord valt te vermelden over de uiteindelijke top drie. Maar de competitie is dan ook nog niet halverwege. Bij de toppers waren de aanvallers het meest vertegenwoordigd en was er dit keer geen uitzonderlijke prestatie van een doelman. De beste doelman, Patrick de Jong (SJZ), van het weekend kreeg twee punten. Bij twee clubs, Roodenburg en UVS (respectievelijk vierde klasse zondag en zaterdag) werden tweemaal drie punten toegewezen. Voor de ploeg uit Leiden- Noord waren dat Mimoun Rahou en Mustapha Amghar. Bij de blauwwitten waren dit Martijn van de Vos en Mike de Boer. Alle andere toppers van de week op een rijtje: Job Schinkelshoek (Foreholte), Ferdy Dreef (Woubrugge), Alex Meijers (vv Leiden), Marc Drost (TAVV), Thijs van Seggelen (ROAC), Quinten Luykx (MMO), Nicky van Bemmel (Lugdunum), Onur Ortak (Gol Sport), Sem Schilthuizen (Leidsche Boys, za) en Frank Plasmeijer ( Hazerswoudse Boys). Een grote groep spelers werd beloond met twee punten en ook vielen er veel ‘enen’ afgelopen weekend.

Alle nieuwe standen en rangen, ook die van de topschutter, zullen aanstaande vrijdag worden gepubliceerd. Mochten er gegevens niet kloppen of aangevuld kunnen worden, dan kan de lezer dit laten weten via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl