Ze hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze schakelden hun mannetje uit of gaven de ene na de andere assist. Of ze scoorden of speelden als het cement tussen de linies. De toppers van de week..

Eerste en tweede klasse

Dit keer werden vijftien spelers rijkelijk beloond met hun individuele prestatie. Slechts twee spelers kregen de volle buit en zij stegen daardoor ook meteen door naar een plekje in de top van het klassement. Mike Koenders loodste SJC na een hopeloze achterstand tegen HVV toch nog naar drie punten, waardoor hij de maximale score wist neer te zetten. Valken’68 ging voor het eerst onderuit dit seizoen, maar dat nam niet weg dat Erwin van der Nagel weer moeilijk te kloppen was tussen de palen. Met hem is toevalligerwijs ook gesproken in de rubriek Hemd van het Lijf, de moeite van het lezen meer dan waard! Achter dit tweetal was er een fikse groep die zich beloond zag met twee punten. De toppers maar even op een rijtje: William van Voorbergen (Valken’68), Martijn Walter (SJC), Alex Jansen, Marcel Langerak en Idris Pakasa (allen Roodenburg, za), Renaldo Nagtegeller en Tom Oude Veldhuis (beide RCL), Max Bueno de Mesquita, Tim Rietkerk en Tim Gonlag namens GHC, Sander van der Horst (FC Rijnvogels) en Rafik el Ousrouti en Bart Jan Neuteboom van FC Boshuizen. Een hele rits spelers kreeg daarnaast één punt en een en ander is uiteraard verwerkt in het algemeen klassement, zoals te doen gebruikelijk aanstaande vrijdag zichtbaar op de site.

Derde en vierde klasse

De spanning bij de spelers van de derde-en vierde klasse is werkelijk om te snijden. Wekelijks verschijnen er nieuwe namen in de top twintig en de spelers staan nog heel dicht bij elkaar. Vijftien spelers kregen afgelopen weekend een dikke pluim van hun trainer/ leider of anderzijds. Enkel bij de zaterdagtak van UVS waren er twee spelers met de grootst mogelijke score, te weten: Martijn van de Vos en Raoul Frankhuizen. De andere in het oogspringende spelers waren dit keer: Dave de Wit (Woubrugge), Ricky Visser (Warmunda), Marc Drost (TAVV), Jason van der Voort (Stompwijk’92), Pascal de Jong (ROAC), Daan Lieverse (MMO), Jelle Korbee (Meerburg), Peter du Prie (Lugdunum) Jaap Schilthuizen (Leidsche Boys, za), Jeffrey Timmermans (Kagia), Leo de Ruiter (Hazerswoudse Boys), Walid Alkuhaili (Gol Sport) en Melvin Dieke (Docos, za). Heel veel spelers kregen twee punten. Alphia en SJZ schoven drie spelers naar voren met twee punten. Ondertussen zijn al 288 spelers in de punten terecht gekomen. Wekelijks groeit de lijst dus verder aan. Binnenkort, zoals gisteren reeds te lezen viel, meer nieuws over het spelersklassement.