Dit is het voorlaatste bericht voor wat betreft het spelersklassement voor de winterstop. Komend weekend zijn er nog enkele inhaalduels en daarna gaat onze redactie de tussenbalans opmaken. Dientengevolge zal onze redactie volgende week uitgebreid terugkomen op dit populaire onderdeel van onze website Voor nu even terug naar afgelopen weekend.

Eerste en tweede klasse

De trainers zagen in de voorbije speelronde niet al teveel uitschieters naar boven. Zijn het de lastiger te bespelen velden? Zijn de voetballers toe aan een paar weken van rust? Van de spelers van de eerste en tweede klasse was er slechts 1 die een maximale score wist binnen te slepen. Garry Mendes Rodrigues van FC Boshuizen scoorde tweemaal en was uiteindelijk nog bijna in staat om UVS in verlegenheid te brengen in de laatste fase van een meer dan boeiend duel. Deze week is de aanvaller van de ploeg van Mario Koswal op proef bij Sparta en het is maar zeer de vraag of hij zal terugkeren naar de koploper van de eerste klasse B.

Dat zou dus ook kunnen impliceren dat zijn klassering in het spelersklassement geweld zal worden aangedaan. Voor het Leidse voetbalpubliek is te hopen dat de zeer vaardige speler voorlopig aanblijft bij FC Boshuizen. Met de maximale score is Rodrigues nu de leider in het spelersklassement. Naar die rangschikking kijkt de redactie even verder niet, want de stand wordt zoals te doen gebruikelijk aanstaande vrijdag gepubliceerd.

Zeven spelers werden beloond met twee punten afgelopen weekeinde. Het gaat daarbij om drie Valkenburgers, die met Valken’68 Roodenburg verder in de put duwden. Het gaat hierbij om verdediger Jeroen Haasnoot, middenvelder Herman Varkevisser en aanvaller Bastiaan de Mooij. Twee andere spelers die op zaterdag hun beste beentje voor zetten vielen ook op en luisteren naar de namen Tim Gonlag (GHC) en Yuri van Es van FC Rijnvogels. Laatstgenoemde prikte twee keer raak voor zijn ploeg. Van de zondagcompetitie werden Tahir Akhamrane (UVS) en doelman Jeffrey Loozen (FC Boshuizen) naar voren geschoven. Voor De Mooij en Akhamrane waren het de eerste punten van het seizoen. Ook Patrick Heijmans, boegbeeld van Roodenburg, meldde zich na zaterdag op de lijst.

Derde en vierde klasse

In het klassement van de derde en vierde klasse was er absoluut meer deining. Twaalf spelers waren in bloedvorm en kregen als beloning drie punten. Niet toevallig ging het ook in een aantal gevallen om spelers die al in de bovenste regionen zijn terug te vinden van het klassement. Sem Schilthuizen, Leidsche Boys (za), Rian Rosier (vvLeiden) en Paul Bisschop (DOSR) deden zo uitstekende zaken. Drie spelers stonden nog niet in de lijst, maar stegen via drie punten met stip op de lijst. Kamal Rhioues (Roodenburg,zo), Bob Brugman, doelman bij ROAC en Sander Goudriaan (sluitpost Kagia) gaan dus met een lekker gevoel de winterstop in. Het kan maar zo zijn dat dit ook aan de orde is voor Lyndon de Bruin (TAVV), Mohammed Elhamami (Roodenburg,zo), Ozan Demirbas (Lugdunum), Ricky Visser (Warmunda), Niels Ganzevles (Kagia) en Dave de Wit (Woubrugge).

Met een punt minder, maar toch opvallend waren ook Rudolf Bax van MMO en Leroy Brooks van de zaterdagtak van Leidsche Boys. Zij doen dan ook volop mee in de strijd om de beste speler van het seizoen. Bart de Kort van Hazerswoudse Boys is na de wedstrijd tegen UVS ook van de hatelijke nul af.

Tot nu toe wisten 443 spelers zich minimaal één keer in de kijker te spelen. Van de eerste en tweede klasse waren dat er 126 (minder clubs dan in de derde en vierde klasse) en bij de teams die uitkomen in de twee andere klassen op zaterdag en zondag waren dat er al 317.

Volgende week dus een terugblik, maar eerst vrijdag alle standen en rangen.