artikel image rijnland 3FC Rijnland ging hard onderuit bij Roodenburg (5-1). In het inhaalduel was de ploeg van Ronald Mink geen schim van de ploeg die tot aan ASC vorige week alleraardigst mee wist te doen in de vierde klasse zondag.

Vier minuten voor tijd redde Peter Bleijenberg de eer, maar daarvoor had Roodenburg de lakens uitgedeeld. Elbaroudi, Blouh, Sabeg, Rahou en Lakhal passeerden Diego Gubler. Stefan Disselveld beleefde met zijn ploeg een donkere middag.

,,Het was gewoon heel slecht. Eigenlijk hebben we de lijn doorgezet van vorige week tegen ASC, toen was het ook al k.t.
We kregen zelf nog wel de eerste twee kansen, maar die gingen er dus niet in. Als je tegen Roodenburg voorkomt, maak je een goeie kans. Nu knakte er wat bij ons na hun twee treffers.”

Op de vraag of hij zichzelf de nederlaag aantrok, was Disselveld gedecideerd. ,,Tuurlijk wel, maar niet meer zo als vroeger. Weet je, dit is ook de vierde klasse. Soms gaat het lekker en de andere week kan het niks zijn. Nee, ik heb daar niet even een verklaring voor. We misten wel Ed van Houten en Maik van Koppen en dat was niet gunstig natuurlijk. Maik vierde zijn verjaardag. Met zijn snelheid hebben we een extra wapen, maar die ontbrak nu dus.”

Disselveld, net 25 jaar, sprak niet alleen over de wanprestatie van zijn eigen team. ,,Nee joh, die gasten hebben heel veel kwaliteit. Voorin zijn ze allemaal even snel. Toch is Roodenburg eigenlijk net als ons een ploeg die ook verzaakt als het tegenzit. De koppies gaan dan naar beneden. Helaas hadden wij dat nu vandaag. Op zich is het voor mij wel leuk om tegen Roodenburg te spelen, want ik heb daar in de jeugd gespeeld. Ik ken de meeste knapen ook wel.”

Nog even een eindsprint naar de winterstop dan maar?

,,Joh, we zien het wel. Als het maar gezellig is en dat blijft het. Als je verliest, vergaat de wereld immers niet.
Maar ik ga nu eten, want anders wordt het koud. En dan heb ik dat ook nog eens na zo’n middag.”