HomeVoetbalnieuws-leidenZoon van hoofdsponsor nekt FC Rijnland

Zoon van hoofdsponsor nekt FC Rijnland

-

,,Dit gaat hem geld kosten op 3 oktober volgend jaar”, grapte Rijnland-voorzitter Wim Pikaar, nadat de zoon van Rijnland-sponsor Ben Luykx (Quinten Luykx) namens MMO in de 87e minuut de winnende treffer binnenschoot in deze doelpuntrijke wedstrijd.

Vooraf aan deze wedstrijd was Rijnland-trainer Ronald Mink zeer stellig: ,,Wij willen en gaan deze wedstrijd winnen!” .Dat de wedstrijd uiteindelijk toch verloren ging was zeer zuur voor de thuisclub, die een goede eerste helft speelde. De ongeveer 150 toeschouwers bleken uiteindelijk de grote winnaar op deze nazomerdag, met een aantrekkelijk en doelpuntrijk duel.

MMO opende het doelpuntenfestijn in de 10e minuut vanuit een hoekschop, waarbij de bal bij de vrijstaande Jordi Wong belandde, die snoeihard de 0-1 binnenschoot. Ook Rijnland kreeg in een fase waarin het sterker werd een aantal mogelijkheden, waar vooral een omhaal van aanvoerder Jeffrey Smeelen een beter lot had verdiend. De 1-1 vanuit een vrij trap, via een kluts ingeschoten , was dan ook zeer terecht.

Daar waar Rijnland uitstekende kansen kreeg om op voorsprong te komen (met name Mink had moeten scoren), sloeg de ploeg uit Hoogmade keihard toe vanuit een hoekschop: 1-2. De ontgoocheling voor de thuisclub was echter van korte duur. De gastheren koppelden inzet aan combinatievoetbal en kreeg na de 2-2 uit een hoekschop loon naar werken. Doelpuntenmakers aan Leidse zijde waren overigens Jeffrey Smeelen en Daaf Mink en voor MMO scoorde Roy den Dubbelden.

Direct na de thee was het uitblinker Maik van Koppen (Rijnland) die de bal op de hoogte van de middellijn oppikte en via een solo vrij voor de keeper verscheen en doeltreffend afrondde: 3-2. Van Koppen: ,,We hadden in de rust tegen elkaar gezegd dat als we de 3-2 zouden maken, we deze wedstrijd gingen winnen. Of het de euforie van het doelpunt was of de organisatie die niet goed stond, feit was dat enkele minuten later de gelijkmaker werd binnengeschoten: 3-3 (Tom Disseldorp).

Nadat vleugelverdediger Ed van Houten het veld met een rode kaart moest verlaten, waren het de Hoogmadenaren die de lakens uitdeelden. MMO kreeg legio mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk bleek het schot van Luykx in de 87e minuut de winnende. Rijnland-trainer Mink moest even bijkomen van de nederlaag, maar was daarna toch snel spraakzaam: ,,Ongelooflijk, dit is de zoveelste keer dat we tegen een ‘topploeg’ beter zijn, maar toch met lege handen staan.”.

Kwaad was hij ook; zeker na de uitsluiting van Ed van Houten, waarbij hij zijn mannen verweet dat ze in deze situatie minder in de opbouw van achteruit moesten spelen, maar directer naar de snelle Maik van Koppen moesten zoeken. Collega-trainer Ben Stukart van de ploeg uit Hoogmade was zeker niet te spreken over de instelling van zijn ploeg in de eerste helft, maar vond de overwinning uiteindelijk verdiend. Hij voegde hier zelfverzekerd aan toe: ,,Wij gaan voor de titel.”

Dat na afloop in de bestuurskamer nog nagesproken werd over de wel of niet terechte rode kaart en over de kleur van eenzelfde vergrijp aan MMO-zijde is begrijpelijk, maar om van bijzaken een hoofdzaak te maken, dat verdiende de wedstrijd zeker niet.

FC Rijnland heeft na zes duels evenveel punten als in het vorige seizoen na zoveel duels en kan nog aansluiten bij de kopgroep. Daarnaast verloor de ploeg uit de Leidsche Mors nog geen enkele keer kansloos. Dat is wel eens anders geweest.