artikel image rijnland 3Zes uit twee. Prachtige cijfers als het over het aantal punten of gemaakte doelpunten uit de laatste twee duels gaat, maar niet als het het aantal ontvangen rode kaarten betreft. GOL Sport maakte het zondag wel heel bont door voor de tweede wedstrijd op rij met acht man te eindigen. Wonder boven wonder werd nog wel een punt gepakt in de stadsderby tegen FC Rijnland: 2-2.

Trainer Wim Filippo, die zo hamert op discipline, kookte van woede. ,,Ik ben het helemaal zat. En het bestuur ook. Neem maar van mij aan dat er gepaste maatregelen gaan volgen.” Zijn ploeg speelde het grootste deel van de tweede helft met negen spelers en eindigde zelfs met acht man. Sefer Demirbag, Attillah Bayram en Mustafa Kus konden voortijdig inrukken. Filippo legt uit waarom: ,,De een voor natrappen, de ander voor het duwen van een tegenstander en de derde rode kaart was voor een speler die op de bal ging zitten.”

Filippo: Ik word hier echt niet vrolijk van. We hadden vandaag invallers uit het derde en vierde elftal. Dan weet je dat je hier tegen aan kan lopen. Ze komen tekort, maken fouten en willen vervolgens ook niet luisteren”, baalt de oud-jeugdtrainer van Sparta. ,,Ik vind dat echt een tekortkoming van ons. Er zijn er een aantal met een verschrikkelijk kort lontje. Dan denk ik bij mijzelf: doe toch normaal en hou gewoon je mond. Op de bespreking en tijdens de training gaat het allemaal goed, zijn het allemaal jaknikkers. Eenmaal op het veld gaat het fout.”

Al stak Filippo ook de hand in eigen boezem. Hij vocht meermaals de beslissingen van de scheidsrechter verbaal aan. ,,Dat moet ik niet doen, dat weet ik. Maar die scheidsrechter zat er een aantal keer flink naast en dan word ik boos. Die gasten op het veld voelen dat aan, en gaan daar vervolgens in mee.”

Rijnland-trainer Ronald Mink deelde Filippo’s mening over de arbiter niet. ,,Het was een heel jonge scheidsrechter, maar hij toonde echt ballen. Dat vond ik knap. Je moet het maar durven om die gasten er vanaf te sturen.” Mink verbaasde zich over het gebrek aan discipline bij de stadsgenoot. ,,Want als die gasten gewoon normaal blijven voetballen, halen ze hier drie punten op.”

Uiteindelijk pakte GOL Sport een punt en dat rekende Mink zijn ploeg aan. ,,Tegen negen man en later tegen acht spelen we het zo verschrikkelijk dom en slecht uit. Uiteindelijk maken we nog wel 2-2 via Mike van Koppen, maar je moet tegen acht man natuurlijk gewoon winnen.”  De andere treffer van Rijnland werd door Stefan Distelveld vanaf de penaltystip gemaakt. Voor GOL Sport scoorden Adil Moutroussuf en Sefer Demirbag.