nabeschouwing167x60Capelle voor joker. Capelle figurant aan de Vliet. Capelle met de staart tussen de benen. Capelle blameert zich. Het zal allemaal waar zijn, maar wat te denken van GHC imponeert nu ook al tegen topklasser?

Weken werd er al uitgekeken naar het bekertreffen met Capelle. Natuurlijk zijn alle ogen gericht op de competitie, maar een tussendoortje als deze werd door de fusieclub vanzelfsprekend ook als een ‘smakelijk gerecht’ gezien. Onbevangen trad GHC aan en bij 5-1 gingen de handen pas af van de keel van Capelle. De topklasser werd zwaar te kijk gezet en bij GHC kon men haast niet geloven dat de flow waarin de club eigenlijk al jaren zit andermaal een passend vervolg kreeg.

Alle reden derhalve om Dennis Olman aan het woord te laten. Uren na de eclatante zege eerst maar gebeld met de trainer.

Als trainer sta je niet bekend om bang uitgevallen te zijn, ook niet voor een club die twee klassen hoger speelt. Maar 5-1, dat moet voor jou toch ook te gek voor woorden zijn?

,,Ik weet het ook niet meer, nee. Waar moet dit eindigen? Echt, het was van een hoog niveau vandaag. Vorige week tegen Spijkenisse was het ook al erg goed, maar dit mocht er weer zijn. Het beste voetbal van GHC tot nu toe? Zou zo maar kunnen. De taken werden extreem goed uitgevoerd. En dan te bedenken dat zij eigenlijk maar één speler misten en dat ze geen excuses hadden om de nederlaag daar aan op te hangen.”

Wat was het strijdplan van GHC?

,,Of wij nu tegen Bal op het Dak 5 spelen of tegen GHC, wij moeten durven voetballen. Dat hebben Kees (van Tongeren, red.) en ik de ploeg voorgehouden. GHC wil aanvallend spelen en niet tegen de eigen zestien aan hangen. Verder hebben we de druk weg proberen te halen. Op donderdag zijn we met zijn allen gaan tennissen en ik heb de spelers verteld dat ze moesten gaan genieten. Niks meer, niks minder. En ze hebben genoten. En wat dacht je van mij? Dit is voor een trainer een ongekende weelde.”

Was Capelle nog wel in staat om jullie te feliciteren?

,,Ja hoor. Natuurlijk was de trainer zwaar ontgoocheld en spelers schaamden zich rot. Ik snap niet dat zij zo weinig verweer hadden. Er hebben hier eerder twee man zich gek zitten te schrijven. Van die analyse klopte misschien helemaal niets. Slecht huiswerk dus. En die 5-1 was niet eens geflatteerd. Er waren naast de mooie goals nog meer kansen uit prima aanvallen. Vaak was het één keer raken bij ons en verliepen aanvallen over zes schijven. Heerlijk om naar te kijken. Die goal van Capelle was eigenlijk nog een toevalstreffer ook.
Hoe dan ook, we waren ontzettend sterk en daarmee hebben we de lijn van Spijkenisse doorgetrokken. Die Marvin Richard, een sterke gozer, en andere speerpunten aan hun kant hebben geen poot aan de grond gekregen. Als dit topklasse was, wat waren wij dan vandaag.”

Deze groep blijft maar groeien. Er komt ook belangstelling vanuit andere clubs. Hoe zie jij dat?

,,Andere clubs slapen niet. Ik maak me daar echter niet druk om. Dit is een hele hechte groep. Een vriendenelftal. En dat terwijl de sfeer gemoedelijk blijft. Als er aan spelers gaat worden getrokken dan zien we dat t.z.t.  wel weer. Moeten spelers wel weg willen hier? Als we dit kunnen neerzetten en iedereen heeft het naar de zin, waarom zou een speler dan onzekerheid tegemoet willen gaan? Spelers ontwikkelen zich bij ons stormachtig. Casper Spaan, Mo Madani, Richard Guffens en ga zo maar door. Tegen Capelle had ik Raaff, Schouls, Weekhout, Van Schie en Arnoldus nog achter de hand. Dat zegt wel het nodige.
Mijn reservedoelman keepte nu en deed het ook al uitstekend. Achteraf hoorde ik van Capelle dat ze onze 6, 9 en 10 er graag bij zouden hebben. Het zijn absoluut complimenten, maar voorlopig speelt iedereen hier en ook nog eens met heel veel plezier. Wij spelen een spel om te winnen, dat spreekt aan. Gezelligheid en prestaties gaan hier hand in hand.
We willen de groep dolgraag bij elkaar houden, maar dat is voor later zorg.”

Nog voorkeuren voor de volgende ronde?

,,Ik zou heel graag Rijnsburgse Boys treffen. En dan in Leiden. Maar wie we ook krijgen, het zijn allemaal toetjes. Van terreinknecht tot voorzitter, iedereen geniet ervan. Over vijftien jaar kan iedereen zich deze overwinning nog heugen.”