zaterdag, april 20, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenGHC dendert door naar eerste klasse

GHC dendert door naar eerste klasse

-

Leiden- Gezien het scenario vooraf was het niet al te lastig om de afloop van het duel tussen GHC en RCL (6-0) te voorspellen. GHC sleepte door de grootste seizoenszege de titel in de wacht, terwijl RCL via een omleiding mag gaan proberen de ambitie gestalte te geven.

De slotdag in de tweede klasse was ronduit absurd te noemen. GHC zou bij winst kampioen zijn, terwijl RCL in dat geval de afvallende derde periodetitel zou mogen overnemen van uitgerekend GHC. Vooraf had het er dus alle schijn van dat iedereen en alles tevreden huiswaarts zou keren na een middagje voetbal aan de Vliet.

GHC verpulverde RCL en speelde zich binnen twee seizoenen van de derde naar de eerste klasse. RCL vervolgt de competitie met in eerste instantie een dubbel treffen met het Rotterdamse TOGR.

Eenmaal uit het uitbundige feestgedruis op het veld liet trainer Dennis Olman zich onophoudelijk de handen schudden. Met een stralend gelaat sprak de Hagenees zijn trots en bewondering uit over ‘zijn’ manschappen. Hoewel hij er niet te lang bij stil wilde staan, en gelijk had hij, hekelde hij nog wel even de criticasters over hun beklag.

,,Het is volkomen onverdiend om te stellen dat wij de zege hebben gekregen. Dat doet enorm afbreuk aan wat we hier hebben neergezet. We hebben bewezen over het gehele seizoen de beste te zijn en ik acht de kans ook heel klein dat RCL hier had gewonnen wanneer zij wel zouden hebben moeten winnen. Zelden heb ik een ploeg zo zien groeien als GHC dit seizoen. Ik heb er van genoten en wat een ander er van zegt, doet me verder niets.”

De kortstondige verbetenheid van Olman was meer dan te billijken. Met slechts drie (te voorkomen) nederlagen, de minst gepasseerde verdediging, ruimschoots het beste doelsaldo en regelmatig fris voetbal toonde GHC zich de beste van de tweede klasse C. Nota bene als nieuwkomer. Daarbij komt nog dat de bijna achtjarige fusieclub het huzarenstuk klaarde zonder extreme versterkingen in de selectie. Michael de Roode en Danny Maaskant kwamen weliswaar van een treetje hoger, maar Richard Versteden en Michael van Voorthuijzen speelden elders zelfs lager. Daarnaast verloor de tricolores smaakmaker Danny Kromwijk aan Ter Leede. Al met al was er dus niets gelogen aan het kampioenschap.

Op het sfeervolle complex was de wedstrijd al vlot gespeeld. RCL was gekomen om er een leuke voetbalmiddag van te maken. Pas in de slotfase zou de ploeg indien nodig, zo was afgesproken, gas terug te nemen. Van dat strijdplan kwam niets terecht. GHC liep binnen twintig minuten gedisciplineerd uit naar 3-0, waarna de met potlood ingevulde ‘1’ met een marker ‘vet’ gemaakt kon worden. Frank Bloemheuvel, trainer van RCL: ,,Dit wilden we serieus niet, maar we werden snel overlopen. Als ik eerlijk ben stel ik vast dat we hier op volle kracht ook niks hadden opgehaald. GHC is een prima ploeg en de terechte kampioen.”

Na een verblijf in de Verenigde Staten kwam Richard Guffens terug op het oude nest bij GHC. Met zijn inbreng werd de Leidse ploeg gaandeweg alleen maar sterker. Tegen RCL nam hij de helft van de productie voor zijn rekening. De mooiste treffer van de middag kwam via een heerlijke uithaal op naam van De Roode. Over de vormgever gesproken deed Olman nog een duit in het zakje om de criticasters andermaal de mond te snoeren. ,,De Roode heeft zeven duels niet gespeeld vanwege schorsingen. Ook in die fase bleven we winnen. Hier stond een groep die ook klappen kon opvangen. Of we nou eigenlijk vorige week kampioen zijn geworden of vandaag, maakt mij dus niet uit. Geen enkele ploeg heeft ons kunnen stuiten.”

En zo was het maar net.

GHC-RCL 6-0 (4-0). 3. Guffens 1-0, 18. Guffens 2-0, 21. Van Luxemburg (eigen doel) 3-0, 39. Annokkee 4-0, 75. De Roode 5-0, 81. Guffens 6-0. Toeschouwers: 750. Scheidsrechter: De Mik.

GHC: Mooyman (72. D. Ouwerkerk), M. Ouwerkerk, Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, De Roode, Versteden, Weekhout, Guffens, Annokkee (65. Coret), Schouls (70. Rietkerk).

RCL: De Vreede (66. Nieuwenhuizen), Kluts (46. Prins), Van Luxemburg, Boom, Vijlbrief, Van Vliet, Permanand, Van Westrienen, Wijnalda (30. Jonker), Van der Reijden, Van der Voort.

Bron: Leidsch Dagblad

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read