woensdag, april 24, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenDick Barnhoorn is apetrots

Dick Barnhoorn is apetrots

-

Vroeg in de avond van 7 mei, een dag om nooit te vergeten voor GHC, even gebeld met de voorzitter van de Leidse runner-up. Dick Barnhoorn, zelf was hij niet van de partij in Rijswijk vanwege een eerder geplande vakantie, kon zijn geluk niet op.

Na de winst op Haaglandia en de nederlaag van LYRA is de kans levensgroot dat GHC in twee jaar doordendert van de derde naar de eerste klasse. Een prestatie van formaat. Je zult maar voorzitter zijn van een club die zo goed presteert.

,,Dit is toch ongehoord. VCL en de Sleutels moesten destijds een fusie aan gaan en zo ontstond GHC. Het predikaat ‘financieel gezond’ moest immers weer boven de Vliet komen. En dat is gelukt. En dan vervolgens de sportieve successen. Dit is zo geweldig voor al die vrijwilligers en echte clubmensen.  Ik ben zo apetrots, het is niet in woorden uit te drukken.”

De preses, niet lang nog onderscheiden op het Leids Sport Gala voor 35-jarig voorzitterschap, haalt het recente verleden er graag even bij. ,,Ik weet nog goed dat ik de spelers toesprak op het veld, nadat we afdaalden naar de vierde klasse. Iedereen zat er zwaar doorheen. Dat was in de lente van 2007. Een aantal jongens zijn er nog steeds en nu staan we met een been in de eerste klasse. Dat alles is gelukt door keihard te blijven werken en geloof te houden. Met Dennis en Kees had ik ook snel het gevoel dat er nog meer groei zou kunnen komen. Eerst lijfsbehoud in de tweede klasse en van daaruit verdere ontwikkeling. Plots leek er een periodetitel in te zitten en nu is het allemaal nog gekker geworden. Drie punten los met nog maar één wedstrijd. Is dit allemaal wel echt waar vraag ik mij af.”

GHC eindigde in het gememoreerde seizoen in de vierde klasse als tweede. Een jaar later werd een periodetitel in de wacht gesleept in de derde klasse en werd al duidelijk dat GHC op de weg terug was. Vorig seizoen volgde een nieuw succes in een buitengewoon spannende competitie. Na het bijna wekelijks stuivertje wisselen aan de kop, was het uiteindelijk GHC dat de langste adem bleek te hebben. De titel was een feit en dus mocht de tweede klasse als uitdaging gelden. Vijfentwintig duels later is een nieuw succes bijna binnen.

,,Natuurlijk moeten we nog wel van RCL winnen, maar we hebben alles in eigen hand. Dit gaan we toch zeker niet meer weggeven? Het is ook ontzettend leuk dat ik een paar uur na de gewonnen wedstrijd van vanmiddag zoveel sms-berichten heb ontvangen. Ook van andere clubs, die het echt geweldig leuk voor ons vinden. Dit is wat de voetbalstad Leiden nodig heeft. Straks hebben we met FC Boshuizen en GHC twee clubs in de eerste klasse, dat zou toch wat zijn. Ik heb al veel meegemaakt op voetbalgebied, maar hier word ik oprecht emotioneel van. Nu al, laat staan hoe ik er volgende week bij kan lopen.” 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read