Sinds 19 maart, dus in het seizoen 2010-2011, had GWS niet meer gewonnen. De vreugde was dan ook groot afgelopen zaterdag toen Oosterheem huiswaarts werd gestuurd met een 2-1 nederlaag. Veel overwinningen zullen er voor de Sassenheimers waarschijnlijk niet meer volgen in de zaterdag vierde klasse A.

Sportief gezien is GWS al lange tijd een Klein Duimpje in het amateurvoetbal. De ploeg van Jan Wansink verloor dit seizoen ook alweer negen keer en kwam slechts tweemaal tot een gelijkspel. Het verwachtingspatroon is ook niet erg groot voor de rest van het seizoen. Los van het gebeuren op het veld staat vast dat GWS aan het laatste seizoen bezig is.

Eerst maar eens gevraagd naar het gevoel van Wansink na de overwinning op de ploeg uit Zoetermeer. ,,Een buitengewoon aangenaam gevoel. Wij moeten elke week schipperen en afwachten of we genoeg spelers hebben. De selectie bestaat uit vijftien man en vrijwel elke week hebben we twee of drie geblesseerde spelers. Dan is de spoeling dus al flinterdun. Soms moeten we, zoals tegen Oosterheem, putten uit spelers van het derde elftal. Of uit het veteranenteam. Elke week is het de vraag of we het weer voor elkaar hebben gekregen”

Was Oosterheem zo zwak of had GWS een prima dag? ,,In de eerste vijfentwintig minuten konden we aardig meekomen. Sterker nog, we kwamen op voorsprong. Daarna kregen we het lastiger en uit een penalty werd het 1-1. Juist na dat moment gingen bij ons de schouders eronder. Het werd een strijd van alles of niets, waarbij we veelvuldig met de kont naar ons doel moesten spelen. Dat is nu eenmaal vaak ons lot. Dit keer hielden we stand en de ontlading was groots, toen we op 2-1 kwamen. Vervolgens was het vrouwen en kids eerst, pompen of verzuipen en alle hens aan dek tegelijk.”

De winst zal best even zijn gevierd, maar de stekker gaat er na dit seizoen wel uit. Extra moeilijke omstandigheden dus om te werken?

,,Ik kan me voorstellen dat veel spelers ontmoedigd zijn door het nakende einde. Ons complex zal moeten wijken voor een ontsluitingsweg. Tja, dat is uiteraard allesbehalve leuk. Er lopen hier al tientallen jaren mensen rond. Die zijn zo nauw met de club. Maar gelukkig zijn er wel bestuurlijke plannen om eventueel bij Warmunda ondergebracht te worden met een zaterdagtak. Dan kunnen de meeste jongens gewoon blijven ballen. Daarnaast heeft Warmunda jeugd en dan is er dus toekomst. Ik wil heel graag mijn steentje bijdragen aan een vervolg. Of dat nu als trainer is of niet. Ik zou het oprecht leuk vinden om samen met anderen een plan neer te zetten. Heel jammer dat GWS dan niet meer bestaat als zelfstandige club, maar we doen er weinig aan. Hoe dan ook, we zijn er nu nog en hebben eindelijk weer eens de smaak van de winst mogen proeven.”

Voor de Sassenheimers was Erwin Niewold tweemaal succesvol in het duel met Oosterheem. Dat is een kwart van de tot nu toe gescoorde doelpunten. Komend weekend staat Leidsche Boys op het programma, dat eerder op 0-0 werd gehouden.