Voorschoten ’97 heeft een goede stap gezet richting het kampioenschap in de derde klasse A. Zelf wonnen zij in een matige wedstrijd van Teylingen en directe concurrent SVLY kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Meerburg. De Voorschotenaren staan nu drie punten voor op SJZ, dat dankbaar gebruik maakte van het puntverlies van SVLY.

De wedstrijd tussen Teylingen en Voorschoten werd gespeeld onder moeilijke omstandigheden volgens Voorschoten-middenvelder en aanvoerder Kevin Hendriks: ,,Het was moeilijke voetballen vanwege het veld en de wind. Maar goed, daar heb je mee te maken. Wij speelden ondermaats, misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen, maar toch waren we het grootste gedeelte van de wedstrijd dominant. Na 25 minuten kwamen we op voorsprong door Ben Hogewoning, die de bal uit de rebound van een corner knap in de verre hoek schoot. Toen zijn we achterover gaan leunen en kwamen zij eigenlijk niet verder dan ons strafschopgebied.” Laat in de tweede helft schoot Mike Nikic uit een vrije trap de bevrijdende treffer tegen de touwen.

Ondanks de koppositie wil Hendriks nog niets weten van een eventueel kampioenschap: ,,We hebben er al vaker dichtbij gezeten en toen lukte het ook niet. Nu zijn we meer ervaren, we hebben meer vertrouwen maar we zijn er niet mee bezig. Het is nu punten sprokkelen en pas als de degradatiestrijd losbarst gaan er beslissingen vallen. Met nog zes wedstrijden te spelen kijken we naar de stand, maar ook dan zijn er nog achttien punten te verdelen. En dat is ook veel.”

Toch wordt er naar de resultaten van de concurrenten gekeken. ,,Natuurlijk zijn we wel geïnteresseerd in de uitslagen van de andere teams die bovenin meedraaien”,  vertelt Hendriks. ,,Dat SVLY gelijk heeft gespeeld is lekker. Maar net als toen SJZ aan kop stond, is het gewoon wachten op een misstap. Of wij meekunnen in de tweede klasse? Ik denk het wel, het zou goed voor ons zijn.”