ts-tavvTAVV- (zaterdag, 3A)- Met twee vingers in de neus en met groot machtsvertoon kwam TAVV na een jaar afwezigheid via de vierde klasse weer terug in de derde klasse. De Ter Aarders draaien meteen goed mee en dat is ook naar de verwachting van de trainer, Henry Egberts.

TAVV hoeft zich dit seizoen geen zorgen te maken voor lijfsbehoud als nieuwkomer, maar toch ben je al een aantal keren kritisch geweest.

,,We hebben goed gepresteerd, maar toch had het beter gekund. In diverse duels hebben we compleet onnodig punten gemorst. Okay, als je als de gedeelde nummer vier de winterstop in gaat, is dat best goed. Laatst hebben we bij elkaar gezeten en kwamen we toch tot de conclusie dat de behaalde 22 punten onvoldoende zijn. Sterker nog, het hadden er zes meer kunnen zijn. De tegenstanders zijn niet van het gehalte ‘tjonge, tjonge’.  Enkel Be Fair heeft indruk gemaakt, maar voor het overige heb ik geen ploegen gezien die beter zijn dan TAVV. Ook de koploper, Soccer Boys, niet. Daar hadden we kunnen en moeten winnen.”

Er liggen dus nog zat uitdagingen bij het vervolg van de competitie?

,,Onze doelstelling was bij het begin van het seizoen om bij de eerste vier te eindigen. Plek vier zit er minimaal in, waardoor we nacompetitie zouden kunnen gaan spelen. En dat is dus realistisch.”

Wat moet er nog veranderen?

,,Ons punt van zorg is de scherpte. Als wij niet direct geconcentreerd zijn vanaf de eerste minuut zijn we kwetsbaar. Als men dan stelt dat dit inherent is aan een jonge ploeg, kan ik daar weinig mee. Met zoveel kwaliteit aan boord, individueel en als groep, moet je er gewoon wekelijks staan. Als we dat kunnen gaan opbrengen, zie ik zeker nog ruimte om verder te groeien. Tweede klasse? Dat zou wat zijn, maar geloof me..waarom zou TAVV dat niet aankunnen? Maar ja, het is niet enkel een kwestie van goed voetbal.”

Wil je de twee duels benoemen die je het meest zijn bijgebleven, aan de boven-en onderkant?

,,Floreant uit was een draak van een wedstrijd. Dat sleepte ook nog anderhalve week na. De hele groep, daar kwamen we gedurende de zaterdag achter, had die dag ervoor gefeest. Die nederlaag had dus een reden en je snapt dat Henk van Hof en ik niet heel blij waren. Als we deze pot eruit knippen, kom ik op Perkouw. Weliswaar een lastige tegenstander, maar met de 1-1 gooiden we twee punten over de balk. De pot uit bij Be Fair was de beste. Daar zijn we tot het gaatje gegaan om te winnen en daar kwam ook iets naar boven binnen de groep. De 2-3 was een heerlijke beloning.”

Volgend seizoen blijft het huwelijk in stand?

,,We hebben tweemaal met elkaar gesproken en alle partijen hebben de intentie om door te willen gaan. Het bestuur, de spelers en de staf. Voor het einde van het jaar zal de kogel wel door de kerk zijn.”

Wat wordt volgens jou de volgorde bovenin?

,,Ik verwacht dat Be Fair boven zal drijven. Soccer Boys zal vast ook wel blijven meedraaien en verder denk ik aan Floreant, CVC en zeker ook TAVV.

Thuis: 6-10-14-10

Uit: 7-12-18-12

Totaal: 13-22-32-22

Grootste zege: 1-7 tegen WDS (uit)

Grootste nederlaag:  4-1 tegen Floreant (uit)