Ze hebben een neusje voor het doel, zijn spitsvondig, hier en daar enigszins egoïstisch, levensgevaarlijk voor een tegenstander en ze laten zich graag de hand schudden. Natuurlijk hebben we het over de doelpuntenmakers.

Het leek ons een geschikt moment om de top tien van het vorige seizoen even onder de loep te nemen, afgezet met hun scherpte binnen het huidige seizoen. Lyndon de Bruin scoorde niet minder dan dertig keer en dit seizoen staat de teller voor de TAVV-targetman alweer op negen treffers. In dit geval ook nog eens in een hogere klasse. Niels van den Berg kwam vorig seizoen 28 keer tot scoren voor DoCoS en zette nu al tien keer zijn handtekening onder goals van de zondagtak van Voorschoten’97. De Bruins teamgenoot kan af en toe verzaken, omdat collega Mitchel van Wijk net als vorig seizoen (26 keer) ook nu het doel weer regelmatig weet te vinden. Zes keer tot dusverre. Ozan Demirbas van Lugdunum kon de armen zeven keer in de lucht steken voor Lugdunum. Vorig seizoen kwam de spits van de kikkers uit op treffers.

Artan Recica van Valken’68 is al over de helft van de productie van vorig jaar. Twintigmaal destijds, nu al elf keer trefzeker. Rutger Goudriaan van Kagia komt ook behoorlijk in de buurt met negen om twintig. Toby van Marwijk komt al jaren tot scoren voor Stompwijk’92 en is ook nu weer vaak de man die de tegenstander laat aftrappen. Vorig seizoen kwam de aanvaller tot negentien goals en daarvan is hij nu nog maar zeven doelpunten verwijderd. Alleen Joep van Vuuren (Meerburg) en Joeri Driebergen (Valken’68) moeten nog op stoom komen, maar hebben credits over van de jaargang 2010/2011, want toen kwamen beide spelers uit op negentien. Elroy van der Hooft van UDO zocht zijn heil in Griekenland bij FC Chania.

 

                                                                                   10/11               11/12

 

>          Lyndon de Bruin (TAVV)                                    30                    9

>          Niels van den Berg (DoCoS)                              28                    10

>          Ozan Demirbas (Lugdunum)                              26                    7

>          Mitchel van Wijk (TAVV)                                    26                    6

>          Artan Recica (Valken’68)                                   20                    11

>          Rutger Goudriaan (Kagia)                                  20                    9

>          Joeri Driebergen (Valken’68)                             19                    0

>          Toby van Marwijk (Stompwijk’92)                      19                    12

>          Joep van Vuuren (Meerburg)                             19                    3

>          Elroy van der Hooft (UDO)                                19                    nvt