Terwijl de Leidse feesten op zondag in volle gang waren moest UDO het opnemen tegen de nummer laatst van de tweede klasse C, HMSH. De ploeg van trainer Eelco Fielemon miste een groot aantal spelers en het feit dat het ontzet van Leiden op zaterdagavond groots gevierd werd in de binnenstad zal niet hebben bijgedragen aan de fysieke gesteldheid van de Oegstenaren. In de warming-up viel ook nog eens laatste man Arthur Schiebroek uit en de jongelingen van Fielemon verloren kansloos: 3-0.

 

Doelman Kevin Wassenaar zag het allemaal met lede ogen aan:,,Wij creerden gewoon veel te weinig. Daarnaast lieten we ons ook intimideren door de tegenstander, wat je die jonge jongens niet kwalijk kunt nemen.” Naast de eerder genoemde Schiebroek miste UDO ook onder andere Tobias Schaafstra en de van Ter Leede overgekomen Danny Kromwijk.

 

,,In deze wedstrijd merk je toch dat je zulke spelers mist,” zegt Wassenaar. Maar als je tegen een ploeg speelt die met nul punten onderaan staat, ga je toch op z’n minst voor een punt. Als je dan moet concluderen dat je terecht met lege handen staat, kom je van een koude kermis thuis.”

 

Het lijkt erop alsof de selectie van UDO niet breed genoeg is en dat beaamt Wassenaar ook. ,,Ons tweede elftal speelde niet eens zondag. Gewoon te weinig man. Wij hebben een selectie waarvan de eerste elf of twaalf spelers makkelijk meekunnen in de tweede klasse. Alleen krijg je altijd te maken met blessures en schorsingen en dan is het bij ons al snel behelpen.”  Toch ziet Wassenaar lichtpuntjes: ,,k denk dat we bij de top vijf terecht kunnen komen. We hebben namelijk echt wel talenten in onze selectie zitten, alleen kun je niet verwachten dat zij je op sleeptouw nemen.”

De mannen van Fielemon krijgen zondag de kans om zich te revancheren, wanneer het laaggeklasseerde Vredenburch op bezoek komt in Oegstgeest.