HomeVoetbalnieuws-leidenOzan Demirbas: ,,Voetballend hebben we het aardig op de rails."

Ozan Demirbas: ,,Voetballend hebben we het aardig op de rails.”

-

Lugdunum hield zaterdagmiddag een nare smaak over aan het uitduel bij KMD. Hoewel de Leidse ploeg de betere was, leverde het geen punten op tegen de Wateringse voetbalclub.

Bij de ploeg van trainer Ed Kluivers, die vanwege ziekte niet kon coachen, was Ozan Demirbas de uitblinker met twee doelpunten. ,,Tja, maar wat koop ik ervoor. We hadden hier gewoon moeten winnen.”

Al na een minuut was de doelpuntenmachine verantwoordelijk voor de 0-1. Ook daarna was Lugdunum de gevaarlijkste ploeg met zeker vier 100% kansen in de eerste helft, waarvan één van die kansen maar werd benut, andermaal door Demirbas.

Na rust werd de voorsprong vrij snel weggegeven en door een prachtige goal van zeker dertig meter van een speler van KMD kwamen de Leidenaren op achterstand. Na deze tegenslag ging Lugdunum druk geven en werden de ruimtes groter voor KMD. Via een counter werd de wedstrijd dan ook beslist: 4-2.

Spits (en vervangend coach) Demirbas gaf na de wedstrijd toe dat de ploeg in de 2e helft veel te slap speelde. ,,Misschien dachten we allemaal te makkelijk over de 0-2 voorsprong. Er werd ook wat lacherig in de kleedkamer gedaan in de rust en kennelijk verdween daarmee ook de concentratie. Daarnaast kon Edwin helaas niet coachen en misten we ook nog twee basisspelers. Als we vóór rust de kansen hadden afgemaakt, was de wedstrijd al beslist geweest. Dit resultaat is gewoon jammer, want na twee wedstrijden staan we nog op nul punten, terwijl het vertoonde spel redelijk was van onze kant. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de punten vanzelf wel komen. Alleen gaan we kijken of we het verdedigend wel wat om kunnen zetten na acht doelpunten tegen in twee duels. ’’

Volgende week hoopt Lugdunum de eerste punten van het seizoen te halen in Naaldwijk tegen de zaterdagamateurs van Westlandia. Een ploeg die juist wel voortvarend is gestart met twee driepunters. J.l. zaterdag werd Monster verslagen, een ploeg waar Lugdunum al eerder van verloor. Tijd voor revanche voor de groenhemden.