Koudekerk boekte vrij verrassend een ruime zege bij Schoonhoven (0-4). Het was voor de derdeklasser de derde seizoenszege. Eerder werd in een uitduel Floreant pootje gelicht, eveneens een ploeg die ver boven Koudekerk staat op de ranglijst.

Schoonhoven was thuis nog ongeslagen, maar Marcel Valk zag dat zijn formatie korte metten maakte met de gastheren. Mark van Leeuwen was op schot voor zijn team met drie doelpunten. Ruben van de Berg, na een combinatie met Roy van de Berg, had de score al vroeg geopend. Van Leeuwen scoorde tweemaal voor de onderbreking en deed even na rust de deur helemaal sluiten voor Schoonhoven. Vooral de eerste treffer van Van Leeuwen was van grote schoonheid, hoewel onduidelijk was of zijn ‘krul’ zo bedoeld was.

,,Cruciaal was de knappe redding van Michael Kneulman bij 0-2, waarna we meteen de 0-3 maakten”, aldus invaller Rick van Tol.
Het laatste doelpunt van de middag van de drievoudig doelpuntenmaker kwam wederom tot stand op aangeven van Roy van de Berg.

Van Tol: ,,Het liep dit keer als een trein en dat was ook hard nodig. Na de 0-4 was hun voorzet wel gebroken en het restant van de wedstrijd was simpelweg saai te noemen. Het is voor ons heel lang gelden dat we met een redelijk veilige marge de rust in zijn gegaan. Een heerlijk gevoel.”

De normaliter vaste waarde van Koudekerk viel dit keer in, een minuut of tien na rust. ,,Ik denk dat we bewezen hebben dat voetballende ploegen in deze klasse ons beter liggen. Met deze drie punten komen we dichterbij de middenmoot en dat is een prettige constatering zo vlak voor de winterstop.”

Bij Koudekerk ontbraken Nick van Houten, Vince van Goozen en Oege Pennin vanwege schorsingen. Jarno Verweij was ook nog niet van de partij, maar de voor Koudekerk bepalende speler is hard op weg om zich na veel blessureleed weer aan te sluiten bij de selectie. Bart van de Hulst is nog wat verder verwijderd van een terugkeer.

De opstelling van het duel met Schoonhoven: Kneulman, S. van Tol, Vergunst, Van Heiningen, Roosenbrand, Van de Hoorn, Ruben van de Berg, Borgers, Van de Haven (debuterend), Roy van de Berg, Van Leeuwen.
Rick van Tol, Arjen Linstra en Daniël Wildschut maakten ook speelminuten als invaller.