ts-UDOToen de frèle lichtvoetige aanvaller , Danny Kromwijk (23 jaar), 3 seizoenen geleden GHC verruilde voor de Sassenheimse hoofdklasser, Ter Leede, speelde de vlietclub in de derde klasse. Vervolgens wist de Leidse ploeg door te denderen naar de eerste klasse en ook daarin komt het goed voor de dag.
Maar hoe gaat het nu met de buitenspeler uit die tijd?

Volg je de verrichtingen van je oude club?

,,Jazeker, maar door andere verplichtingen niet zo intensief. Ik ga af en toe bij mijn vrienden een biertje drinken.”

GHC is als een komeet omhoog geschoten. Heb je achteraf, met de nadruk op achteraf, geen spijt dat je bent vertrokken?

Na een korte aarzeling: ,,Achteraf bezien had ik liever bij GHC gebleven, om daar direct aan toe te voegen dat in mijn ogen de club weinig of geen moeite heeft gedaan om mij voor de club te behouden.”

Maar je had toch zelf aangegeven dat je het hogerop wilde zoeken? Ter Leede was in jou  geïnteresseerd, waarom zou GHC dan moeite moeten doen om jou te behouden? Ze gunden je de sportieve verbetering.

,,Ik zeg ook niet dat ik niet naar Ter Leede was gegaan, maar had toch van GHC verwacht dat ze meer moeite hadden gedaan om me te behouden voor de club.”

De overstap naar hoofdklasser Ter Leede verliep niet zoals je had gehoopt. Wat ging er mis?

,,Ik wilde hoe dan ook slagen bij Ter Leede, werkte keihard om dat doel te bereiken, speelde in het begin een paar wedstrijden in het eerste elftal, maar kwam door ziekte een half jaar aan de kant te staan. Ik maakte de competitie af in het tweede elftal (leuk elftal) en af en toe zat ik op de bank bij het eerste elftal, om vervolgens na een akkefietje met trainer Paul van de Zwaan, het hoofdstuk Ter Leede af te sluiten.”

Na één seizoen verliet je Ter Leede en koos je voor het Oegstgeestse UDO waar je nu voor het tweede seizoen speelt. Was een terugkeer naar GHC niet een logischer stap geweest?

,,Met beide trainers (Eelco Fielemon en  Dennis Olman) heb ik een gesprek gehad en ik kreeg bij eerstgenoemde de indruk dat hij me er graag bij wilde hebben, vandaar de keuze voor UDO waar ik het overigens uitstekend naar mijn zin heb.”

Heb je nog steeds de ambitie om het hogerop te zoeken, gezien de doorgemaakte teleurstelling bij Ter Leede?

,,Die is er zeker nog. Ik ben pas 23 jaar en ga er alles aan doen om dat doel te bereiken. Ik wil voor mezelf weten wat mijn niveau is zodat ik mezelf later geen verwijt kan maken.