ts-tavvIn de derde klasse A (zaterdag) kan TAVV goed mee komen als nieuwkomer. De Ter Aarders nemen vooralsnog de vijfde plaats in, maar een top drie klassering had niet misstaan. Zeker niet volgens verdediger Lars van der Pijl.

De 21-jarige verdediger is terug te vinden in de top van het klassement van de beste spelers, wekelijks gepubliceerd door leidenamateurvoetbal.nl
Tijd om hem eens te confronteren met de feiten.

Volg je het spelersklassement eigenlijk?

,,Ja zeker. We kijken er volgens mij allemaal naar. We gokken er zelfs op wie er nu weer eens in aanmerking is gekomen voor de punten. Zulke dingen leven nu eenmaal bij de spelers. Tja, met mij gaat het wel goed, ja. Hopelijk kan ik deze lijn blijven volgen.”

Jij hebt dit seizoen een andere rol toebedeeld gekregen. Vertel eens.

,,Sinds dit seizoen word ik als laatste man ingezet. Die plek viel open nadat Mario Verzaal er mee stopte. Misschien is het wel vroeg op deze leeftijd, maar wie weet treed ik wel in de voetsporen van Mario. Vanaf mijn zeventiende ben ik al actief voor het eerste elftal.

Als promovendus loopt TAVV mee in het linkerrijtje. Boven verwachting?

,,Onze doelstelling was en is om bij de eerste vier te komen. Misschien met een periodetitel. Niet eens zo zeer om meteen een volgende stap te maken, maar een dergelijk toetje aan het einde van het seizoen is gewoonweg leuk. Ik denk zelfs dat we meer punten hadden moeten hebben tot nu toe. We krijgen elke wedstrijd veel kansen, maar maken er nog te weinig. Gek eigenlijk, want Lyndon en Mitchel (de Bruin en van Wijk respectievelijk, red.) scoren nog steeds heel veel goals. Tegen Perkouw en BSC hebben we punten laten liggen. In mijn ogen vijf verspeelde punten. Tel die erbij op en dit TAVV staat kort bij de koploper.”

Toch zijn er mogelijkheden voor de toekomst in Ter Aar?

,,We zijn ervaring kwijt geraakt met Verzaal en Bart Vis, hoewel Gijs Odijk het als keeper goed doet. Voor de rest hebben we team van jonge spelers en daardoor vergeten we nog wel eens de rust te bewaren in ons spel. Ook denken we er wel eens te eenvoudig over. Dat het wel goed komt. Maar dat gaat niet vanzelf natuurlijk. Als we zo doorgaan, dan kunnen we in elk geval nog wel terreinwinst boeken.”

Het trainersduo maakt jullie nog steeds beter?

,,Henry Egberts is de man van het managen en werkt veel achter de schermen voor de club. Henk van Hof doet vooral het veldwerk. Hij kent de meeste jongens ook door en door vanuit de periode bij Alphense Boys waar destijds veel jongens onder hem hebben getraind. Als duo verrichten zij goed werk.”

Waar ben jij opgegroeid als voetballer?

,,Ik ben gestart bij TAVV. Tot aan de D1 speelde ik hier, waarna ik vier seizoenen ben weggeweest. Bij Alphense Boys heb ik in de D en de selectie-elftallen van de C gespeeld. Vervolgens heb ik de overstap de andere kant weer gemaakt met jongens als Sebastiaan Vrijlandt en Pim Verlaan. Ik vond namelijk dat het er wel heel erg prestatief werd gewerkt in Alphen. In de derde klasse in de B’tjes werden we toen makkelijk kampioen en ook in de A pakten we de titel. We hadden dus wel het nodige geleerd bij Alphense Boys.”

Nu ga je niet meer weg uit Ter Aar?

,,Ik ben in elk geval niet op zoek. Soms vraag ik mezelf wel eens af waar mijn plafond ligt. Misschien wel in de tweede klasse, ik weet het echt niet. Voorlopig voel ik me hier thuis en stap ik regelmatig met jongens uit het eerste. Zo zijn er nog wel wat groepjes binnen het eerste en Marc Drost is een soort van katalysator. Al met al een leuk elftal, waarin een hoop kwaliteit zit opgeborgen. Er zijn zo maar vijf of zes spelers die bij ons het verschil kunnen maken. En ik tracht veel werklust te leveren aan het elftal.”

Volgende week hebben jullie een aardige uitdaging voor de boeg.

,,Soccer Boys, de koploper, hebben we nog niet gehad. Het schijnt een prima ploeg te zijn. Ik hoop op een stuntje van ons. Voetballend gezien hoeft TAVV niet bang te zijn, voor welke tegenstander dan ook uit deze klasse.”