De vierde klasse A van de zaterdag: een competitie waarin alle ploegen van elkaar kunnen winnen en waar bovendien ook een heel aantal ploegen kans maakt op een periodetitel. Onder deze teams valt ook Leidsche Boys, een ploeg die keurig bovenin meedraait en die afgelopen zaterdag op bezoek moest bij koploper DWO.

Kortom, een belangrijke wedstrijd voor de Leidenaren, zeker vanwege het feit dat de ploeg van trainer Henk de Cler voorafgaand aan deze confrontatie slechts drie punten achter de Zoetermeerders stond. Toch wordt DWO in deze klasse wel bij uitstek als grote titelkandidaat gezien en zo moest de uitploeg hopen op een verrassing.

Met een gehavend team -door de afwezigheid van vier basisspelers- wist Leidsche Boys de tegenstander in eerste instantie nog redelijk tegen te houden, maar niet veel later was de ban gebroken en werd er lustig op los gescoord; bij rust stond het al 4-0. Tussendoor miste Leroy Brooks nog een kans op de gelijkmaker. Dit deed er echter weinig toe, want DWO was absoluut de betere ploeg. Na rust liep de score nog verder uit richting negen tegendoelpunten. Mustapha Ait Blal kon de eretreffer aantekenen: 9-1.

Leroy Brooks, topschutter van Leidsche Boys, was erg teleurgesteld over de uitslag: ,,Ik wil weinig kwijt over de wedstrijd; we moeten ons weer richten op de volgende wedstrijd.’’ Assistent-trainer Hen Noordervliet kon dat wel en zelfs in positieve zin. Misschien kwam dat wel omdat hij niet op het veld stond? Noordervliet: ,,Deze wedstrijd past niet bij ons. Alleen moeten we ons wel beseffen dat DWO erg sterk is. Ik heb dan ook op de site van Leidsche Boys een wedstrijdverslag geplaatst met als titel: ‘Verloren van derde klasse ploeg’. Ik moet overigens wel een compliment maken naar het feit dat de jongens zich -ondanks de score- rustig hebben gehouden door geen rare overtredingen te gaan maken, elkaar geen verwijten te maken of het af te reageren op de scheidsrechter, die ook erg goed floot moet ik zeggen. Doordat de sfeer in het team goed bleef in de wedstrijd, bleven wij hard werken.’’

Aankomende zaterdag staat er wederom een belangrijk duel op het programma voor Leidsche Boys. Dit keer komt Oosterheem op bezoek; de ploeg uit Zoetermeer won afgelopen speelronde van UVS met 4-2.