ts-alphiaAlvorens Luan Kameri  vijftien jaar geleden het Limburgse heuvelland verruilde voor het platte Hollandse Alphen aan den Rijn (reden: werk en vriendin), had hij al een zestal clubs ‘versleten’, waaronder profclub MVV (1 jaar), om vervolgens zijn sportieve loopbaan bij Alphia voort te zetten.

Na een tussentijds uitstapje (drie seizoenen) naar het Zoeterwoudse Meerburg, keerde hij weer terug op het oude nest.  De sympathieke 42- jarige centrale verdediger, bespraakt met een licht Limburgs accent, zag na het dramatisch verlopen vorig seizoen, waarin het degradeerde naar de kelder van het amateurvoetbal, géén reden om zijn kicksen aan de wilgen te hangen.

Nog even terug naar vorig seizoen. Insiders (waar ik mezelf beroepshalve toe reken), hadden jullie vooraf getipt bij de eerste drie en jij had je ploeg zelfs kampioenskansen toegedicht. Dan moet die degradatie toch als een mokerslag zijn aangekomen?

,,Natuurlijk is die degradatie bij ons hard aangekomen. Zeker gezien het feit dat het eerste elftal al een aantal malen dicht bij directe promotie of promotie via de nacompetitie is geweest. Zeker ook voor de club die het klassenverschil met de Alphense ‘concurrenten’  steeds groter ziet worden,  wat ook weer gevolgen kan hebben voor de jeugdafdeling. Wij zijn een kleine club die het vooral van de eigen jeugd moet hebben. Trainer Ted van Berkel en ik zijn al in gesprek om een goed jeugdplan op te zetten.”

Het is geen publiek geheim dat de club de laatste jaren niet erg gelukkig is geweest met de keuze van de trainers. Je zou ook kunnen stellen dat de trainers niet gelukkig waren met de keuze voor Alphia.

,,Beide beweringen zijn juist.”

Het siert Kameri dat hij niet met modder gooit en de degradatie van het vorig seizoen niet op wil hangen aan de trainers. Alle plussen en minnen samenvattend was zijn conclusie simpelweg:  onvoldoende kwaliteit.

Uithuilen en opnieuw beginnen is het motto van Luan Kameri.

De 42-jarige: ,,Zolang ik nog plezier heb in het spelletje, het fysiek nog kan bijbenen en door mijn ervaring wat kan toevoegen aan het elftal, blijf ik lekker ballen. Het is uiteindelijk aan de trainer om dat te bepalen.”

Die trainer (Ted van Berkel), overgekomen van het Leidse Docos, heeft de lastige opdracht om zo snel mogelijk het verloren terrein terug te winnen. Of dit het in zijn eerste seizoen al lukt is de vraag. De ploeg staat halverwege de competitie derde met een achterstand van 9 punten op de koploper. Kameri is tot nu toe redelijk tevreden over het verloop .

,,Het voetbal is beter dan in het degradatieseizoen. Die 4e klasse is een ramp. Er zijn drie of vier goede ploegen die aan elkaar gewaagd zijn en de rest is niet zoveel.”

Mag ik jou namens LeidenAmateurvoetbal hartelijk danken voor dit openhartig gesprek?

,,Graag gedaan en succes met jullie site.”