In de eerste klasse B kon SJC op bezoek bij Neptunus-Schiebroek de nare smaak van vorige week wegspoelen. Toen verloor de ploeg uit Noordwijk met duidelijke cijfers tegen FC Boshuizen: 3-6. Het Rotterdamse Neptunus-Schiebroek had twee weken geleden UVS drie punten afhandig gemaakt, maar SJC bleek een maatje te groot.

 

De bezoekers wonnen met 0-3 en volgens aanvaller Richard Versteden kwam de overwinning nooit in gevaar: ,,Wij waren duidelijk de betere ploeg. Vooral in het eerste half uur waren we veel dreigender.” De spits maakte zelf de 0-1 uit een voorzet van Mike Koenders. Versteden: ,,Hij legt de ballen precies waar je ze wilt. Echt fantastisch voor een spits. De ruststand was 0-1, maar dat had veel hoger kunnen uitvallen. Na rust maakte Mohammed Naciri de 0-2 en in de blessuretijd maakten we ook nog de 0-3 (Laurens van der Voort). Zij hebben wel wat doelpogingen ondernomen, maar echt dreigend werd het nooit. Dit was een goede overwinning van ons.”

 

Het team van trainer Laurens Mouter liep vorig jaar op een haar na het kampioenschap mis en wil dit jaar eigenlijk een plekje hoger eindigen. Versteden realiseert zich dat deze doelstelling wel eens heel lastig zou kunnen worden: ,,FC Boshuizen is echt heel goed. Dat was vorige week goed te merken toen we verloren met 3-6. Het gaat heel moeilijk worden om boven hen te eindigen, maar we gaan er wel voor.”

 

Wellicht dat er volgende week wat meer duidelijk wordt voor SJC. Dan krijgen zij namelijk ADO Den Haag op bezoek, een van de sterkste teams in de afdeling. Tenminste, als zij een goede dag hebben. Het wil nog wel eens zo zijn dat de ploeg uit de Hofstad spelers afstaat aan Jong ADO, waardoor ze kwalitatief veel inleveren. Dit weet ook Versteden: ,,ADO verandert continu van samenstelling. Als zo’n jongen als Jaap van Duin meedoet, die aan het begin van seizoen nog actief was in de voorronde van de Europa Leauge, dan wordt zo’n team daar natuurlijk een stuk sterker door. Maar ze hebben ook zwakkere dagen. Dat zie je bijvoorbeeld vandaag, dan verliezen ze thuis van HVV. Er liggen dus zeker kansen voor ons.”