HomeVoetbalnieuws-leidenAndrew Janssen (SJC): ,,Hoop dat dit een incident was”

Andrew Janssen (SJC): ,,Hoop dat dit een incident was”

-

Waar veel trainers in de Leidse regio enigszins vreesden voor het stapgedrag van hun spelers de avond voor de wedstrijd, hoefde SJC-trainer Laurens Mouter zich daarover geen zorgen over te maken. Althans, niet volgens doelman Andrew Janssen. De voormalig keeper van Quick Boys gaf aan dat niemand van zijn teamgenoten de avond voor de wedstrijd uit bij Nieuwerkerk de stad in waren gegaan. ,,Vrijwel niemand komt uit Leiden.”

Waar het dan wel aan lag wist Janssen ook niet, maar de Noordwijkers begonnen bijzonder slecht aan het duel. Binnen het half uur keken ze tegen een 2-0 achterstand aan en werden ze vooral op felheid afgetroeft. ,,De warming-up was al slecht. Dan weet je dat je het in deze hitte het heel erg lastig gaat krijgen, zeker in het begin,” weet Janssen. “Vooraf waren we zelfs gewaarschuwd door de trainer. Zij zouden heel erg fel aan de wedstrijd beginnen, dus wij moesten er ook meteen staan. Dat gebeurde dus niet, het was echt dramatisch van onze kant.”

In de tweede helft ontstond er een totaal ander spelbeeld. SJC ging veel beter voetballen en kwam knap terug in de wedstrijd door doelpunten van Mike Verhoek en Alexander Koppele. Janssen: ,,Waarom we in de tweede helft zoveel beter speelden kan ik ook niet verklaren. Misschien was het de donderspeech van onze trainer, die ging aardig tekeer in de rust.” SJC kreeg zelfs de kansen om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Dat was terecht geweest op basis van de tweede helft, vond Janssen. “Maar we maakten de kansen niet af, dus bleef het spannend. Vervolgens maakten zij uit een rebound de 3-2 doordat wij niet scherp verdedigden. Ik hoop dat deze wedstrijd een incident was, want tegen deze ploegen moeten we gewoon winnen.”

De Noordwijkers staan nu op de zevende plaats en mogen het volgende week thuis opnemen tegen Quick, dat derde op de ranglijst in de eerste klasse B staat.