Komend weekeinde staat de vierde speeldag al weer voor de deur. Een speeldag waar naar uitgekeken wordt. Op zoek naar de volgende winstpartij, op jacht naar een verrassing, een nederlagenreeks doorbreken of in elk geval de mond snoeren van de kritische achterban. Uitdagingen alom. Wat staat er zoal op het programma?

Bij de zaterdagamateurs reizen de drie regioploegen af naar Breukelen (GHC), Barendrecht  (RCL) en Berkel en Rodenrijs ( FC Rijnvogels). De Leidenaren zijn uitstekend gestart en willen blijven verrassen. Breukelen maakte eerder op eigen grond Rijnvogels punten afhandig. RCL treft Smitshoek en wil nu wel eens drie punten in de wacht slepen, na drie gelijke spelen. De honger naar winst is echter nog het grootst bij Rijnvogels dat vleugellam aan de competitie begonnen is (lees: wekelijks worden duels uit handen gegeven). BVCB kan de borst natmaken, zo wil men in Katwijk doen geloven.

 

In de tweede klasse gaat Roodenburg op bezoek bij Oegstgeest in een heuse streekderby. De Leidenaren wonnen de eerste uitwedstrijd van SVC’08, maar gingen thuis al tweemaal onderuit. De ploeg van Arie van Duijn verloor ook al eerder op eigen terrein en wacht nog op de eerste zege. Vorig seizoen kreeg Roodenburg er ongenadig van langs op de Voscuyl (5-1). Valken’68, na drie wedstrijden nog ongeslagen, wacht een op papier loodzware klus bij koploper Zevenhoven. De Valkenburgers vrezen geen tegenstander en hebben de absolute drang om te stunten. Een brutale nieuwkomer met flair, wars van angsthazerij.

 

Een klasse lager staat er een regelrechte Leidse derby op het programma. Lugdunum ontvangt vvLeiden en het duel is op voorhand al beladen. Lugdunum wil de zure smaak van de eerste drie verloren wedstrijden wegspoelen, terwijl Fred Filippo al wel vier punten veroverde met zijn ploeg maar nog veel rek ziet in zijn ploeg om sterker voor de dag te komen. LSVV’70 gaat op bezoek bij Duindorp en heeft de uitdrukkelijke wens om, net als Lugdunum, de eerste score neer te zetten op de ranglijst.

 

De topper in de vierde klasse is het duel tussen twee ploegen die nog alle punten wisten te vergaren. Woubrugge is gastheer voor DWO en de winnaar van dit sleutelduel kan al een ferme stap zetten naar de eerste periodetitel. Ook de wedstrijd tussen Hazerswoudse Boys en VVSB lijkt op voorhand een boeiend duel te kunnen worden, want ook deze ploegen hebben het vizier gericht op  de bovenste plaatsen in deze klasse. In deze klasse staat er eveneens een botsing tussen twee ploegen uit de sleutelstad op de rol. UVS speelt namelijk thuis tegen DoCoS. Andere duels zijn: Blauw Zwart- GWS, Football Factory- Oosterheem en SVOW versus Leidsche Boys. Voor de Sassenheimers, Leidenaren ( in dit geval de ploeg van Pieter van Schie) en Weteringbruggers is de insteek om tot een eerste winstpartij te komen.

 

Samengevat wachten de navolgende regioploegen nog op de eerste driepunter: RCL, FC Rijnvogels, Oegstgeest, Lugdunum, LSVV’70, Hazerswoudse Boys, GWS, SVOW en Football Factory. Slechts drie clubs verloren nog niet: RCL, Valken’68 en Woubrugge.

 

Bij de zondagamateurs is er in de eerste klasse een meer dan voortvarende start van FC Boshuizen. Drie keer werd ruim gewonnen en de formatie van Mario Koswal is de trotse nummer 1. Zondag is het stokoude VUC aan de beurt, de Hagenezen speelden tweemaal gelijk en verloren een duel. Met ADO Den Haag treft SJC een geduchte tegenstander. Beide ploegen wonnen twee duels en moesten eenmaal met de staart tussen de benen het veld verlaten. UVS gaat op voor de tweede thuiswedstrijd, maar bovenal de eerste winst. Dat lijkt een lastige klus te worden, want Quick is nog ongeslagen en trainer Frans Danen beschikt over een vaardige ploeg.

 

UDO heeft ondanks personele problemen al  zes punten vergaard, middels twee nipte overwinningen. De tweede thuiswedstrijd al gespeeld gaan worden tegen RKDEO, dat een punt minder heeft dan Eelco Fielemons equipe. Alphen verplaatst zich naar Delft waar de plaatselijke voetbalclub en huidige nummer twee de ongeslagen status graag wil behouden.

 

Blikvanger in de derde klasse is het treffen tussen Foreholte en Voorschoten’97. Beide ploegen willen in het spoor blijven van het vooralsnog ongenaakbare SJZ. De Zoeterwoudenaren verdedigen de koppositie bij Sport en Plezier in Delft. Een ander affiche dat er mag zijn, is de confrontatie tussen Alkmania en Meerburg. In deze klasse, waarin geen enkele ploeg meer op nul staat, ziet het programma er voorts als volgt uit: Concordia- Teylingen, DHL- SVLY, Moordrecht- FC Lisse, ROAC- DOSR. Terug in de tijd, om precies te zijn een seizoen, waren er twee streekduels met een duidelijke winnaar : Foreholte- Voorschoten’97 1-5 en ROAC- DOSR 3-1.

Op FC Rijnland en Van Nispen na speelde ook de vierdeklassers al drie wedstrijden, waarin twee ploegen nog niets morsten. Dat zijn uitgerekend de ploegen die tegenover elkaar staan komend weekeinde: Altior- Stompwijk. Onderin is de ‘clash’  tussen Kickers en ASC aanstaande. Beide ploegen daalden af uit de derde klasse en bungelen nu aan de staart van de laagste klasse. Met Leidsche Boys tegen DoCoS staat een sleutelstadderby op het programma. Andere duels zijn die tussen Bernardus en Van Nispen, Roodenburg en MMO en tenslotte Warmunda vs FC Rijnland.

Het aantal ongeslagen ploegen uit de regio is nog vrij aanzienlijk: FC Boshuizen, SJZ, Voorschoten’97, Teylingen, Altior, Stompwijk’92, MMO, DoCoS en Bernardus. Ook de groep met ploegen die nog wachten op een zege is groot te noemen: Warmunda, ASC, Kickers’69, Leidsche Boys, Alkmania, ROAC en UVS.